< < Новини

7 разказа на Чехов на сцената в Куклен театър Русе – премиера на „Чехов търси талант“

Куклен театър Русе ще зарадва любителите на качествената класическа литература и хумора с премиерата на спектакъла „Чехов търси талант“ на 28 и 29 февруари от 19:00 часа. Спектакълът е създаден по комедията „Добрият доктор“ на големия американски комедиограф Нийл Саймън, която въплъщава в театрална форма вечните разкази на Антон Павлович Чехов.

Спектакълът е своеобразна антология, състояща се от кратки скечове и сцени, обединени от фигурата на Разказвача, в която се провижда личността на великия руски писател. Самите артисти казват за спектакъла, че е „толкова смешен, абсурден и нелеп, че ще получите пълно облекчение на душата“.

В комедията ще видите седем от най-известните и забавни разкази на Чехов. Темите в творчеството му често включват страдание, нереализирани възможности и самота, а героите му често се сблъскват с фрустрирани мечти и разбити очаквания. От друга страна, Нийл Саймън е известен със своите комедии, които използват хумора и сатирата за критика на обществените норми.

Режисьор на спектакъла е актьорът Михаил Милчев, който преди дни получи номинация за награда „Златен кукерикон“, а в ролите ще видите младите русенските артисти Мартин Пашов, Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова, както и гост-актьорите Йоана Рачева и Борис Коев. Преводът и сценичната версия са на Недялко Делчев. Спектакълът е изцяло насочен към възрастна и младежка публика и е с продължителност от 90 минути.

Билети за премиерата на спектакъла „Чехов търси талант“ можете да закупите от билетната каса на Куклен театър Русе или онлайн от бутона купи  билет в страницата на спектакъла.

Последни новини:

„Ясен и Омая“ е селектиран за „Друмеви театрални празници“ 2024

Чети повече >>
Пенчо Милков и Теменуга Хараланова в Куклен театър Русе

Кметът Пенчо Милков посети Куклен театър – Русе

Чети повече >>

Куклен театър – Търговище гостува в Русе

Чети повече >>

Стихове на Жак Превер оживяват на сцената в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Предстоящи събития:
18 април, четвъртък
от 19:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>