< < Новини

„Ясен и Омая“ с три номинации за наградите „Икар“ 2024

Спектакълът „Ясен и Омая“ на Куклен театър Русе е номиниран за три престижни награди „Икар“. Постановката на пиесата на Петя Миладинова, е дело на режисьора Ивайло Марков.

Спектакълът получи номинации в категориите:
• Най-добър куклен спектакъл;
• Постижение в кукленото изкуство за сценографията и куклите на Наталия Гочева;
• Постижение в кукленото изкуство на актрисата Христина Стоянова за ролите ѝ на Халата и Омая 2.

Продукцията е създадена от екип от талантливи професионалисти, които са сътворили уникална постановка, съчетаваща в себе си вълнуваща история, майсторска изработка на куклите и завладяваща музика.

„Ясен и Омая“ е вълнуваща история вдъхваща нов живот на българските митологични същества. Това е спектакъл за любовта, преодоляването на трудностите и силата на човешкия дух. Спектакълът е подходящ за възрастни и деца над 7 годишна възраст, а оригиналната музика, красивите кукли и емоционална актьорската игра го правят незабравимо преживяване.

Екипът реализирал спектакъла включва още актьорите Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Светлина Станчева, Радинела Тотева, Христина Стоянова и Васил Маринов, който е също композитор на музиката и автор на звуковата среда.
Художественото ателие и кукломайсторите работили по сътворяването на тази сценична магия са Георги и Таня Пасеви, Александър Гаралов, Соня Чурова, Петър Чукуров и Емил Неделчев, а костюмите ушити от Теодора Бонева.

Номинациите за „Икар“ 2024 са поредното признание за таланта на екипа на Куклен театър Русе и за високото качество на постановките в института. „Ясен и Омая“ може да гледате на 08 февруари, четвъртък, от 19:00 часа в Куклен театър – Русе, а билети и повече информация може да намерите тук.

Последни новини:

Ученици от МГ „Баба Тонка“ завършиха учебната година в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Димитър Пишев в "Модерно ли е?"

Живо заснемане с публика на подкаста „Модерно ли е?“

Чети повече >>

Няма свободни места за „Маша и Мечока“ на 1-ви юни

Чети повече >>

Безплатно представление за Деня на детето

Чети повече >>
Предстоящи събития:
16 юни, неделя
от 11:00 ч.
19 юни, сряда
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>