< < Новини

„Ясен и Омая“ е селектиран за „Друмеви театрални празници“ 2024

Постановката „Ясен и Омая“ на Куклен театър – Русе е избрана за участие в основната програма на 33-ото издание на Международния фестивал „Друмеви театрални празници“. Фестивалът, който ще се проведе в Шумен от 11 до 16 май 2024 г., ще събере на една сцена 15 от най-забележителните спектакъла, реализирани по български драматургични произведения.

Включването на „Ясен и Омая“ в основната програма на фестивала е признание за високото качество на постановката и за майсторството на екипа на Куклен театър – Русе. Това е поредното постижение за куклениците от дунавския град, който е сред най-старите и авторитетни в България. С богата си история и утвърден екип, театърът е носител на множество престижни отличия от български и международни фестивали, а продукцията „Ясен и Омая“ от Петя Миладинова си тръгна с 2 награди от церемонията „Икар“ 2024 . Спектакълът взе наградата на публиката за най-добър куклен спектакъл, както и „Икар“ за постижение в кукленото изкуство за сценографията на Наталия Гочева, отличена и за работата си по други две постановки.

„Друмеви театрални празници“ е сред най-значимите театрални форуми в България. Провежда се ежегодно в Шумен и е платформа за среща на най-добрите български театрални трупи, предоставяйки възможност на публиката да се наслади на богата палитра от спектакли по български текстове.

„Ясен и Омая“ в Шумен ще се играе на 15 май и е само един от многото атрактивни спектакли, които ще бъдат представени на „Друмеви театрални празници“ 2024 г, а русенската публика може да гледа спектакъла в Куклен театър – Русе на 09 май, четвъртък, от 19:00 часа.

Последни новини:

Програма юни 2024 – корица

Програмата ни за юни 2024 е вече тук!

Чети повече >>

Отменя се Червената шапчица за неделя 19.05.24

Чети повече >>

Награда за „Ясен и Омая“ на Куклен театър – Русе от „Друмеви празници“

Чети повече >>
Промени в програмата за май 2024

ВАЖНО – Промени в програмата до края на май

Чети повече >>
Предстоящи събития:
26 май, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
27 май, понеделник
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>