< < Новини

Хитър Петър и Хитра Митра ще зарадват детската аудитория от сцената на Държавен куклен театър – Русе в премиерата на 23 януари

IMG_0312

Хитър Петър и Хитра Митра ще зарадват детската аудитория от сцената на Държавен куклен театър – Русе в премиерата на 23 януари от 18 часа. Спектакълът е изграден въз основа на четири народни приказки с главен герой Хитър Петър. Изграден е в драматургично отношение от Вяра Стойкова, сценография Цвета Коева и музика Иван Драголов.
И е предназначен е основно за децата, които така или иначе през зимния период нямат възможност да излизат активно на вън. Тогава театърът ще отиде при тях, сподели днес режисьорът Дарин Петков от Старозагорския театър. Затова представлението има малка форма и пиесата е мобилна, защото не изисква специално осветление и декор. В ролите на Хитра Митра и Хитър Петър са актьорите Ивелина Колева и Станислав Станев. Екипът, осъществил спектакъла „Кой е по – хитър“, с нетърпение очаква мнението на своите малки почитатели и техните родители. Тяхната цел, сподели режисьорът, е да разкажат по забавен начин историите, които децата сами ще възприемат по свой начин. Вплитането на българския фолклор и народните приказки в театралните представления на Държавния куклен театър град Русе не е за пръв път. Актьорският екип и режисьорът са склонни да показват мъдростта на предците ни, чрез традиционните български народни приказки. С това постигат, спектаклите им да са по-лесно разбираеми за деца и възрастни.

Последни новини:

Спектакълът „Орфей“ ще бъде представен на „Пиеро“ 2023

Чети повече >>

Програмата за месец октомври

Чети повече >>
Кучето, което... – откриване на сезон 2023/2024

Куклен театър – Русе отваря врати за зрители на 10 септември

Чети повече >>

На 10 септември ще бъде открит сезон 2023/2024 със спектакъла „Кучето, което…“

Чети повече >>
Предстоящи събития:
1 октомври, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
19 октомври, четвъртък
от 18:00 ч.
22 октомври, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>