< < Новини

Премиера на Магична нощ преди Коледа

Актьорът Димитър Пишев прави своя дебют като режисьор и драматург с новия коледен спектакъл на Куклен театър Русе. От 19 ноември усилено текат репетиции по най-новото празнично заглавие на театъра „Магична нощ преди Коледа“.

Историята разказва за силата на вярата и важността на взаимоотношенията между родители и деца. Приказка, която ни напомня, че през този празничен период, споделената топлина в дома с близките е източник на сила и вдъхновение. Главният герой, малкият Тони, пленен от коледния дух, е готов да преодолее всички препятствия, доказвайки, че вярата може да ни насърчи да се изправим смело срещу всяка трудност и опасност.

„Много вълнуващо предизвикателство“, така определя своите чувства актьорът от русенската куклена трупа, който за първи път стъпва на сцената с авторска детска пиеса. Този новаторски театрален опит за пореден път доказва творческия потенциал на русенската трупа, разгръщайки света на вълнуващите истории за деца.

Това е и първият спектакъл, в който най-новото попълнение в състава на театъра, Гергана Либова, ще направи своя дебют на русенска сцена. Талантливата млада актриса, която постъпи на щат в русенската трупа в началото на месец ноември, ще си партнира на сцената с вече познатите и обичани от публиката актьори Васил Маринов, Радинела Тотева и Христина Стоянова.

Директорът на театъра, Теменуга Хараланова, за пореден път успява да съчетае в един екип нови и утвърдени имена, обещавайки спектакъл, който ще се докосва до сърцата на зрителите. Сценографията и куклите са дело на талантливия тандем художници Георги и Таня Пасеви, които се утвърждават като едни от малкото останали кукломайстори в България, а музиката на Даниел Петров от групата Taking Heed ще допълни магията на този празничен спектакъл.

Премиерата на „Магична нощ преди Коледа“ е на 8 декември 2023 г. от 18:00 часа в салона на Куклен театър Русе – ул. Княжеска 9. Билетите са вече в продажба през сайта на театъра www.puppetruse.com и на касата в културния институт.

 

Последни новини:

7 разказа на Чехов на сцената в Куклен театър Русе – премиера на „Чехов търси талант“

Чети повече >>

Програма за март в Куклен театър – Русе

Чети повече >>

64 години вълшебство и изкуство – честит ни рожден ден

Чети повече >>

Гласувай за най-добър куклен спектакъл – Ясен и Омая

Чети повече >>
Предстоящи събития:
25 февруари, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
29 февруари, четвъртък
от 19:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>