< < Новини

Детска театрална школа „ПАТИЛАНЦИ“ на „Сцена под звездите“ в Русе и „Музите“ в Созопол

С гордост и радост ви съобщаваме, че детска театрална школа „ПАТИЛАНЦИ“ към Куклен театър Русе, с художествен ръководител Деница Дончева, ще представи своя спектакъл „Златната ябълка“ по адаптацията на Тодор Вълов „Юнакът и Златната ябълка“ на два фестивала през юли 2023 година.

На 02 юли, неделя от 12:30 часа, спектакълът „Златната ябълка“ ще бъде изигран в салона на Куклен театър Русе, като подготовка за две големи предстоящи събития, а на 05 юли от 21:00 часа, изключителните деца от школата ще вземат участие в летния фестивал на открито, организиран от Община Русе, „Сцена под звездите“. Седмица след това децата от школата заминават за Созопол, където ще се представят на ХVII Международен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите“ – Созопол 2023 под патронажа на г-жа Илияна Йотова – вицепрезидент на република България. Това е резултат от усилена подготовка и талантливо изпълнение на школниците, които са преминали през различни тренинги за драматичен театър, куклен театър, сценично движение и подготовка на гласа за характерност.

Спектакълът „Златната ябълка“ е удостояван с няколко престижни награди, включително Голямата награда на Община Велико Търново на XV Национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество и Специалната награда на журито в XXIV Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“.

Историята разказва за смел момък, който трябва да опази златната ябълка от чудното дърво ябълково. Той трябва да се изправи срещу своите страхове и да премине през различни изпитания в долната земя – алегория на човешкото подсъзнание. Там реалност и фантазия се сливат, а въображението е по-силно от знанието. Това е пътуване, което всеки човек неизбежно прави, но малцина успяват да завършат оставайки непроменени.

Заповядайте да видите този вълнуващ и очарователен спектакъл, който ще ви пренесе в света на приказките и ще ви накара да се почувствате отново като деца! Труда и усилията на русенските таланти може да подкрепите, като закупите символични билети онлайн на https://entase.to/Io или на касата на Куклен театър Русе.

Последни новини:

Двe заглавия на Куклен театър – Русе с участие на международен фестивал в Бургас

Чети повече >>

„Кучето, което не можело да лае“ с участие на фестивала „Шарено петле“ в Плевен

Чети повече >>
ДТШ Патиланци с Нона Йотова и наградите от фестивала

Специална награда и седем индивидуални отличия за „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“

Чети повече >>
Питър Пан - корица на спектакъла на Детска театрална школа "Патиланци"

Детска театрална школа „Патиланци“ ще представи „Питър Пан“ на национален фестивал в Русе

Чети повече >>
Предстоящи събития:
11 септември, сряда
от 18:00 ч.
12 септември, четвъртък
от 19:00 ч.
15 септември, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>