Купувайте билети възможно най-рано поради до 30 % заетост на местата в театралния салон

работилница

Скъпи приятели, след въвеждането на последните противоепидемични мерки и ограничения, при провеждане на културни мероприятия, вече имаме право само до 30 % заетост на местата в театралния салон. В тази връзка, и за да избегнем струпване на хора, най – учтиво ви каним да закупувате вашите билети за представления и театрални работилнички възможно най – рано.

Заповядайте през седмицата на касата на театъра.

РАБОТНО ВРЕМЕ НА КАСАТА:
Понеделник и вторник: от 9:00 до 17:00ч
Сряда: от 9:00 до 18:00ч.
Четвъртък: от 9:00 до 19:00ч
Обедна почивка: 13:00 – 14:00ч
Неделя: 9:00 – 14:00ч
Почивни дни: петък и събота

Взели сме всички необходими предпазни мерки и прилагаме съответния контрол, за да гарантираме безопасността на нашите посетители по време на тяхното театрално преживяване!
Молим, носете си маски!

На 10 февруари ще е премиерата на „Котаракът в чизми“ по Шарл Перо

На 10 февруари 2021 г. от 18 часа ще се състои премиерата на новия спектакъл на Държавен куклен театър Русе – „Котаракът в чизми“ по едноименната приказка на френския автор Шарл Перо.

Драматизацията и режисурата са дело на Ивайло Марков, сценографията на Стефка Кювлиева, а в представлението участват Светлина Станчева, Ивета Маринова, Мартин Пашов и Димитър Пишев.

„ Ако случайно някога получите в наследство Котарак, бъдете с него добри и ласкави. Хранете го, не го оставяйте без вода и сменяйте пясъка редовно, четете му приказки на глас. С времето вашият Котарак ще порасне и по достойнство ще оцени вашите грижи. Може да направи от вас маркиз дьо Караба и да ви ожени за принцеса. Може да направи от вас просто добър човек(не маркиз) и да ви ожени за обикновено, красиво момиче, което за вас винаги ще си остане вашата принцеса.

Може би, ще се случи така, да се ожените щастливо и без неговата помощ, но дори и тогава, Котаракът няма да ви навреди.“

Времетраенето е спектакъла е около 50 мин. Подходящ е за деца на 3 год.

Започнаха репетициите за „Котаракът в чизми” по Шарл Перо

котаракът в чизми

❗ ЗАПОЧНАХА РЕПЕТИЦИИ НА МАСА НА ПИЕСАТА „Котаракът в чизми” по Шарл Перо

❗🎉 Вчера – 11.01.2021г. се състоя първата репетиция на маса в Държавен Куклен Театър – Русе на постановката „Котаракът в чизми” по Шарл Перо.

📌 Премиерата, живот и здраве, ще се състои в началото на месец февруари.

🎊🔸️Режисура и драматизация на пиесата е Ивайло Марков.

🔸️Сценографията е дело на Стефка Кювлиева, музиката създава композитора Денко Проданов.

🔸️Участват актьорите: Светлина Станчева, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Димитър Пишев.

🎀 Пожелаваме на целия творчески екип на спектакъла вдъхновяващи и ползотворни репетиции, и една много успешна премиера!

🎊🔜 Очаквайте скоро! 🎭

🦌💖Писмо до Дядо Коледа в театъра💖🦌

писмо до дядо коледа

🎄Празничното настроение вече се усеща във въздуха, а блестящите коледни украси започват да се виждат навсякъде! Остава по-малко от месец до Коледа и няма как децата да не се замислят какъв подарък искат да намерят под елхата тази година.🎄🎁🧸

☝️За всички деца, които са на „ти“ с писането,🎅 Дядо Коледа отново отвори пощенската си кутия в Държавен куклен театър-Русе.📮📩 И тази година нашият екип с радост ще приема интересните писма с желания за подаръци, след което с още по-голямо удоволствие ще ги предава на белобрадия старец. Той, от своя страна, ще ги прочете и ще отговори на всяко дете лично, като му изпрати специално и вълнуващо писмо по пощата. 📩📨📮

🐿Подготовката започна и няма никакво време за губене, защото Коледа съвсем неусетно ще дойде.🎆

☃️Каним всички, и малки и големи, да напишат своето послание. С помощта на мама и татко, децата могат да подготвят своето писмо до Дядо Коледа и да го пуснат в коледната пощенска кутия в кукления театър.🎭🎅💖
☝️Не забравяйте условието, че всяко писъмце трябва да съдържа правилно написан адреса и имената на получателя , както и марка от 65 стотинки, поставени вътре в плика.
📩 Крайният срок за изпращане на писмата е 15.12.2020г❗
➡️ℹЗа допълнителни въпроси и уточнения : 082 835 804 – Билетна каса

писмо до дядо коледа

Благотворителен коледен базар в кукления театър от тази неделя

коледен базар куклен театър

💖 Благотворителен коледен базар в кукления театър 💖🎄

🎄Скъпи приятели, каним Ви да посетите нашия благотворителен коледен базар, който е част от поредицата събития, организирани по случай „60 години Държавен куклен театър-Русе“ и представлява една благородна кауза в подкрепа на театъра. Всеки артикул е собственоръчно изработен от нашия екип с много любов и старание.

☃️ Вдъхновен от коледното настроение, екипът на Държавен куклен театър-Русе реши да организира този благотворителен базар, като поощри нашите зрители и посетители да дарят средства и да си изберат коледен подарък с кауза.

🦌 Някои от нашите мотивирани колеги специално организираха коледни работилници в театъра и в създадената творческа атмосфера сътвориха чудни сувенири и украшения!

🎁 Други твориха от къщи и документираха дейността си, с което също допринесоха за коледния дух и настроение.

🎀 Инициативата събира благородната кауза в подкрепа на театъра и отдадеността ни към изкуството на едно място и така, с усилията на всеки наш служител, целим да поставим основите на една прекрасна традиция и за в бъдеще.

💖 Ще се радваме, ако сме успели да Ви направим съпричастни в тази кауза.

🎭🧸 Специална благодарност на всички колеги, които се включиха в подготовката на базара и подариха усмивка за Коледа!

Изненада 🎉 за един от вас, закупил билет за представлението „Приказка за Боби и шайка микроби” тази сряда

приказка за боби

🔥🎉🌞 Здравейте, приятели! 🌞🎉🔥🌟

Започваме седмицата с едно примамливо предложение за Вас – нашата великолепна и всеотдайна публика. 🙏🌟

Подготвили сме уникална изненада 🎉 за един от вас, закупил билет за представлението „Приказка за Боби и шайка микроби” от Валентин Владимиров – Валяка ТАЗИ СРЯДА❗❗❗

💥Не пропускайте шанса! 💥Само в сряда – 2ри декември, от 18:00ч! 💥

🌟Освен с прекрасните емоции от предтсавлението, един от вас ще си тръгне с уникален подарък и мил спомен.

☝️Моля, пазете билетите си. Печелившият ще се определи чрез жребий, след края на спектакъла.

🎭Очакваме ви! ❤ Успех! 🍀