ОРФЕЙ последно за сезона в Куклен театър Русе на 29 юни

Спектакълът ОРФЕЙ, който спечели сърцата на русенската и софийска публика, ще се изиграе за последен път през този творчески сезон.

На 29 юни, четвъртък от 19:00 часа в салона на Държавен куклен театър Русе, любителите на емоционални театрални преживявания ще могат да се насладят на истинско пиршество на сетивата. Звук, визия, емоционална актьорска игра са само повърхността на това, което стои зад този завладяващ спектакъл.

Не пропускайте „Орфей“ последно за сезона! Вземете Вашите билети онлайн през бутонa по-долу, на https://entase.to/HD или на касата в Куклен театър Русе.

Безплатен спектакъл в Kуклен театър Русе за Международния ден на детето

По повод Международния ден на детето, Държавен куклен театър – Русе ще зарадва децата с безплатен спектакъл – „Приказка за мечтатели“ на 01 юни от 11:00 часа, а не по първоначално разпространената информация за 18:00 часа. Представлението е подарък за децата, но техните придружители ще трябва да закупят билет за себе си от касата на театъра. За да присъстват на постановката, зрителите трябва предварително да посетят касата на театъра, където ще получат конкретни ред и място. Информация за наличните свободни места може да получите на тел. 082/ 835 804 – Билетна каса.

„Приказка за мечтатели” е спектакъл по Карел Чапек и текстове на Робер Ескарпи за мечтите, които те карат да летиш, които те карат да изобретяваш и да създаваш нечувани и невиждани неща. Нека заедно с героите да се научим да летим там, където никой не е летял, да виждаме там, където никой не вижда, да се научим да не спираме да мечтаем, когато всички други спрат, че току виж… ни купили котка!

Една Принцеса, един млад изобретател на име Вашек и една котка тръгват на пътешествие в търсене на най-чудатото животно на света. Животно, за което никой друг не вярва, че съществува. Ща запазим в тайна дали успяват да открият животното и кое е то. Но няма да запазим в тайна, че който пита и любопитства, който мечтае и не спира да преследва мечтите си се превръща накрая в главен кралски мечтател и изобретател.

Отменя се „Мравчо и голямото море“ за 25 май

Уважаема публика, спектакълът „Мравчо и голямото море“ обявен за 25 май се отменя, поради независещи от театъра обстоятелства.

Билетите Ви ще бъдат презаверени за спектакъл по Ваш избор от програмата за месец юни. Молим, свържете се с нас по email или телефон.

Извиняваме се за причиненото неудобство. Благодарим Ви, че сте наши зрители!

Том Сойер се завръща на сцената този петък

След приблизително година отсъствие от репертоара на Държавен куклен театър Русе, спектакълът Том Сойер се завръща на сцената.

Eдин от най-вълнуващите ни спектакли, „Том Сойер“ се завръща и е готов да ви повлече във вълнуващи приключения! Готови ли сте да се потопите в света на свободата и приятелството?

В петък, 19 май от 19:00 часа, заповядайте да се насладим заедно на невероятна актьорска игра и завладяваща сценография. Билетите са вече в продажба онлайн на https://entase.to/wN и в касата в театъра.

Подгответе се да ви пренесем в света на мечтите и измислиците, заедно с Том, Хък и невероятните им приятели! Станете част от това вълнуващо пътешествие и се потопете в магията на спектакъла „Том Сойер“!

Община Русе подарява две представления на „Трите прасенца“ за празника на града

В празничния ден на града – 6-ти май, Държавен куклен театър – Русе ще зарадва малките, а и големи жители и гости на града с две представления на класическата детска пиеса „Трите прасенца“. Благодарение на подкрепата от Община Русе, театърът ще представи спектакъла напълно безплатно.

Първото представление на „Трите прасенца“ ще започне в 13:30 часа пред Съдебната палата на площад „Свобода“, а второто ще се състои от 16:00 часа около „Вазата“ в Парк на младежта. Сред зелената обстановка на парка, децата и техните семейства ще имат възможност да се насладят на незабравимо представление с любимите герои от „Трите прасенца“, преди да започнат изпълненията на децата от ОбДЦКИ и Младежки дом. Представлението в парка е отлична възможност за всички, които желаят да посетят останалите събития в центъра на града в по-ранните часове на деня или просто желаят да се насладят на невероятното изпълнение отново.

В ролите на симпатичните герои от „Трите прасенца“ ще се въплътят талантливите актьори Христина Стоянова, Радинела Тотева и Любен Русенски, което обещава да превърне тези представления във вълнуващо и незабравимо преживяване за всички зрители.