< < Новини

„Момче и вятър“ оживява на сцената на Куклен театър – Русе

Момче и Вятър – плакат
Плакат: Янина Петрова

В края на месец февруари Куклен театър – Русе представя нова, завладяваща постановка по любимата българска приказка „Момче и вятър“. Спектакълът на режисьора Тодор Вълов ще бъде подходящ за деца над 5 години и с продължителност около 55 минути.

Предпремиерата на спектакъла ще се състои в сряда, 21 февруари, от 19:00 часа, а премиерните представления на „Момче и Вятър“ са на 22 февруари, четвъртък, от 19:00 часа и 25-ти, неделя от 11:00 и 12:30 часа.

Драматизацията на Илия Деведжиев е магично пътешествие, което ни отвежда в света на българските народни приказки. В тази вълшебна история се преплитат магия, напрегнати ситуации и хумор, а героите са живописни и интересни.
Екип от талантливи творци вдъхва живот на историята. Сценографката Стефка Кювлиева е създала изящни кукли и внушителни декори, които пренасят публиката в пъстрия приказен свят. Завладяваща е и музиката за спектакъла , написана от композиторката Елена Методиева.

В ролите ще видим любимите ни актьори Васил Маринов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Любен Русенски и Радинела Тотева. Те ще ни разсмеят, разчувстват и накарат да се замислим за ценности като храбростта, упоритостта, борбата с несгодите и силата на волята.

Историята на „Момче и Вятър“ разказва за бедно момче, което се впуска в лудо приключение, за да търси вятъра, отнел последната шепа брашно от майка му. По пътя си то ще срещне различни персонажи, които му помагат да преодолее препятствията, но и ще го излагат на изкушения и опасности. Той трябва да се справи с лъжливи и крадливи хора, с дявола и със самия вятър, за да се завърне при майка си.

„Момче и вятър“ е спектакъл за цялото семейство. Потопете се в света на приказката, насладете се на красивите кукли, смейте се, разчувствайте се и се вдъхновете от историята за смелостта и борбеността!

Последни новини:

Ученици от МГ „Баба Тонка“ завършиха учебната година в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Димитър Пишев в "Модерно ли е?"

Живо заснемане с публика на подкаста „Модерно ли е?“

Чети повече >>

Няма свободни места за „Маша и Мечока“ на 1-ви юни

Чети повече >>

Безплатно представление за Деня на детето

Чети повече >>
Предстоящи събития:
16 юни, неделя
от 11:00 ч.
19 юни, сряда
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>