< < Новини

Куклен театър Търговище гостува в Русе тази и следващата неделя

Две поредни седмици на русенската куклена сцена ще гостуват спектакли от Куклен театър Търговище. Тази неделя, 8 октомври, те ще представят образователния спектакъл „Супер д-р Димитров или Приказка за мръсните ръце“. Следващата седмица, на 15 октомври, русенската публика ще може да гледа едно от новите заглавия на гостите – „Неродена мома“, чийто режисьор е Деница Дончева, актриса и режисьор в Куклен театър – Русе.

„Супер д-р Димитров или Приказка за мръсните ръце“ е развлекателно-поучителна приказка, създадена от Мая и Митко Димитрови, която разказва историята на малката Ани и нейната майка, които посещават Супер д-р Димитров. Той показва на малкото момиченце със супер-докторските очила всичко, което се случва в организма ѝ. Как се зараждат болестите и начините, с които може да се предпази от заболяванията.
Сценографията и куклите са дело на Валентина Германова, а музиката е композирана от Петко Манчев. В ролите ще видим актьорите Моника Угренова и Димитър Караиванов. Спектакълът е предназначен за деца на възраст 2+ и има продължителност от 35 минути.

„Неродена мома“ е сред най-популярните български народни приказки. Тя разказва за приключението на един царски син в търсенето на неродена невеста, която да стане любовта на живота му. Приказката ни учи на важни ценности, като доброто, състраданието и упоритостта, както и за последиците от решенията ни. Тя ни дава надежда, че доброто винаги ще надделява, дори когато е изправено пред изпитания.
Драматизацията и режисурата на спектакъла са на Деница Дончева, сценографията на Христина Младенович-Храстче, музиката в представлението е композирана от Диян Димитров, а в ролите са актьорите Диляна Димитрова, Димитър Караиванов и Моника Угренова. Спектакълът е подходящ за деца на възраст над 3 години.

За пълна програма на Куклен театър Русе и билети посетете страниците Програма или Билети. Очакваме ви! 🙂

Последни новини:

Програма юни 2024 – корица

Програмата ни за юни 2024 е вече тук!

Чети повече >>

Отменя се Червената шапчица за неделя 19.05.24

Чети повече >>

Награда за „Ясен и Омая“ на Куклен театър – Русе от „Друмеви празници“

Чети повече >>
Промени в програмата за май 2024

ВАЖНО – Промени в програмата до края на май

Чети повече >>
Предстоящи събития:
26 май, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
27 май, понеделник
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>