< < Новини

Кметът Пенчо Милков посети Куклен театър – Русе

Кметът Пенчо Милков посети Куклен театър – Русе, за да поздрави лично целия екип на института за техните блестящи творчески постижения. Срещата премина в сърдечна атмосфера, а поводът бяха спечелените отличия от куклениците на тазгодишната церемония по връчване на театралните награди „Икар“ за спектакъла „Ясен и Омая“.

В официалния поздравителен адрес, г-н Милков изрази високата оценка на общината към директорката Теменуга Хараланова, артистите и целия творчески състав. Той подчерта приноса на театъра за духовното издигане и обогатяване на русенската общност чрез заслугите и всеотдайността на екипа.

„Използвам прекрасния повод, за да изкажа своето уважение към Вас и целия Ви екип, който за пореден път доказа, че освен талант и вдъхновение, притежавате и чувство за заедност, което не може да бъде научено в никоя академия. Вашата задружност, която сте изградили през годините на съвместна работа, заслужава моите и на русенци адмирации. От Вашите спектакли съм излизал винаги усмихнат и често пъти съм смесвал сълзи с усмивки… Много Ви благодаря!“

В галантен жест, кметът поднесе цветя на всички дами от трупата, както и специален плакет с лично послание от градоначалника. Срещата премина в приятелска атмосфера, изпълнена с пожелания за нови творчески успехи.

Съставът на Куклен театър Русе с кмета Пенчо Милков

От Куклен театър – Русе благодариха на кмета Милков за изключителната подкрепа, която оказа на института по време на гласуването на публиката, преди церемонията по връчване на наградите „Икар“, както и за чудесното партньорство между държавния културен институт и Община Русе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последни новини:

Програма юни 2024 – корица

Програмата ни за юни 2024 е вече тук!

Чети повече >>

Отменя се Червената шапчица за неделя 19.05.24

Чети повече >>

Награда за „Ясен и Омая“ на Куклен театър – Русе от „Друмеви празници“

Чети повече >>
Промени в програмата за май 2024

ВАЖНО – Промени в програмата до края на май

Чети повече >>
Предстоящи събития:
26 май, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
27 май, понеделник
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>