< < Новини

Изложба „Кръговрата на квадрата“ на Георги и Таня Пасеви в Доходно здание

Изложбата „Кръговрата на квадрата“ на русенските художници Георги Пасев и Таня Пасева, която беше подредена за официалното откриване на Мартенските музикални дни, може да бъде разгледана във фоайето на Доходно здание до 31 март. Планираното официално откриване за 15 март беше отложено поради обявения двудневен национален траур.

Георги Пасев и Таня Пасева са сред водещите имена в съвременното българско изкуство. Те работят в области като живопис, колаж, асамблаж и сценография. Творбите им се отличават с нестандартни форми, креативност и дълбочина. Двамата са част от творческия екип на Куклен театър – Русе, където създават забележителни сценографии и кукли за постановките на института, като и за други театри в страната. Някои от най-известните заглавия върху които са работили, са „Кучето, което не можело да лае“, „Червената шапчица“ и „Криворазбраната цивилизация“.

Събитието е част от съпътстващата програмата на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ в Русе, който се провежда ежегодно от 1961 г. и представя артисти от различни култури и националности. Фестивалът се организира от Община Русе.

Изложбата ще бъде достъпна за посетители в рамките на Мартенските музикални дни във фоайето на историческото Доходно здание.

Последни новини:

корица на Маша и Мечока за фестивала Лято, кукли и приятели, В. Търново

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

Чети повече >>

Важно – Отменен спектакъл за 26.06.2024

Чети повече >>

Ученици от МГ „Баба Тонка“ завършиха учебната година в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Димитър Пишев в "Модерно ли е?"

Живо заснемане с публика на подкаста „Модерно ли е?“

Чети повече >>
Предстоящи събития:
27 юни, четвъртък
от 19:00 ч.
30 юни, неделя
от 11:00 ч.
3 юли, сряда
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>