< < Новини

Държавен куклен театър Русе с премиера на приказката „Трите прасенца“

На 20 март 2017 година, от 18 часа, малки и големи почитатели на Куклен театър Русе ще могат отново да видят, след повече от 40 години прекъсване, спектакъла – приказка „Трите прасенца“. Това произведение не е поставяно на русенска сцена от 1976 година, уточни директора на театъра Теменуга Хараланова.

Постановчик и режисьор на спектакъла е Валентин Владимиров, сценография Юлия Лачева, музика Станимир Иванов. В ролята на вълка и розовото прасе ще видим актьора Румен Русенски. Йоланда Михайлова ще бъде в ролята на зеленото прасенце, Силвия Михайлов е другия герой.

В този спектакъл приказката за „Трите прасенца“ е разказана по по-различен от останалите автори начин. По презумпция, всички знаят това произведение. Зрителите също знаят, че едното прасенце е било мързеливо, другото обичало забавленията, а третото обичало да си изпипва нещата, с които се захващало. Накрая на спектакъла тримата герои, въпреки различните си характери, стигат до идеята за приятелството. Затова и те си помагат при непрестанните желания на вълка да ги изяде.

Още от самото начало представлението грабва публиката, независимо от възрастта й, с една песен, изпълнена от атрактивния лаком вълк. Тя е по текст на Валентин Владимиров.

Посланието, което трябва тази постановка да внуши у зрителите е, че въпреки всичко, трябва да  запазваме и ценим приятелството.

Последни новини:

корица на Маша и Мечока за фестивала Лято, кукли и приятели, В. Търново

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

Чети повече >>

Важно – Отменен спектакъл за 26.06.2024

Чети повече >>

Ученици от МГ „Баба Тонка“ завършиха учебната година в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Димитър Пишев в "Модерно ли е?"

Живо заснемане с публика на подкаста „Модерно ли е?“

Чети повече >>
Предстоящи събития:
27 юни, четвъртък
от 19:00 ч.
30 юни, неделя
от 11:00 ч.
3 юли, сряда
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>