< < Новини

Държавен куклен театър Русе с премиера на приказката „Трите прасенца“

На 20 март 2017 година, от 18 часа, малки и големи почитатели на Куклен театър Русе ще могат отново да видят, след повече от 40 години прекъсване, спектакъла – приказка „Трите прасенца“. Това произведение не е поставяно на русенска сцена от 1976 година, уточни директора на театъра Теменуга Хараланова.

Постановчик и режисьор на спектакъла е Валентин Владимиров, сценография Юлия Лачева, музика Станимир Иванов. В ролята на вълка и розовото прасе ще видим актьора Румен Русенски. Йоланда Михайлова ще бъде в ролята на зеленото прасенце, Силвия Михайлов е другия герой.

В този спектакъл приказката за „Трите прасенца“ е разказана по по-различен от останалите автори начин. По презумпция, всички знаят това произведение. Зрителите също знаят, че едното прасенце е било мързеливо, другото обичало забавленията, а третото обичало да си изпипва нещата, с които се захващало. Накрая на спектакъла тримата герои, въпреки различните си характери, стигат до идеята за приятелството. Затова и те си помагат при непрестанните желания на вълка да ги изяде.

Още от самото начало представлението грабва публиката, независимо от възрастта й, с една песен, изпълнена от атрактивния лаком вълк. Тя е по текст на Валентин Владимиров.

Посланието, което трябва тази постановка да внуши у зрителите е, че въпреки всичко, трябва да  запазваме и ценим приятелството.

Последни новини:

Писма до Дядо Коледа от децата в Русе

Чети повече >>

Нощ на театрите 2023 в Куклен театър Русе

Чети повече >>

Център за изкуства „За Родопите“ ще гостува в Куклен театър Русе

Чети повече >>

20% отстъпка „Ранно пиле“ за премиерните дати на Ясен и Омая

Чети повече >>
Предстоящи събития:
Билетна каса

Работно време,
контакти >>