< < Новини

Държавен куклен театър – Русе зарадва обитателите на бившия „Дом за медико – социални грижи за деца“

🌞 В последния ден от слънчевия месец юни, Държавен куклен театър – Русе бе гост в бившия „Дом за медико – социални грижи за деца“, понастоящем комплекс, предоставящ интегрирани, междусекторни социални услуги за хора със специални потребности.

🎭 Актьорите от кукления театър представиха образователния спектакъл „Приказка за Боби и шайка микроби”. На тържеството присъстваха и деца от детска ясла 6 и детска градина „Снежанка“.

🥳 С помощта на всички ентусиазирани служители от центровете за социални грижи, събитието прерасна във весел празник за деца и възрастни лица – потребители на социалните услуги в Община Русе .

🎂 Повод за празнуване бяха и рождените дни на две дами, част от персонала на комплекса. Те бяха специално поздравени с 💐цветя от екипа на кукления театър, както и с песни и танци, изпълнени от деца от ДГ „Снежанка”.

Така с театър, песни, танци, красива украса, рожденици и много вълнуващи емоции, всички въвлечени в празничното събитие казаха „Здравей, лято!“ и си пожелаха това да е само началота на бъдещи съвместни инициативи!

🥀Държавен куклен театър – Русе благодари искрено за поканата за това събитие на г-жа Катя Петрова – директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Русе.

🙏 Благодарност и към всички работещи в тази сфера, полагащи адекватни грижи за хората със специални потребности. Признателност към тези служители, които със стоите уникални качества, като човечност и доброта, влагат сърце и душа в работата си и в грижите, за да накарат едни специални хора, с уникални потребности, да се чувстват част от обществото и да живеят в свят, наситен с усмивки и усещане за пълноценност!

В организацията на събитието взеха участие Сдружение с нестопанска цел „Еквилибриум“ с управител Милена Неделчева, с потребители от услугите – Звено „Майка и бебе“, Дневен център за деца и младежи с увреждания и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Русенска католическа организация „Каритас“ с управител Петя Стоянова – с деца от „Център за обществена подкрепа“, Сдружение „Дете и пространство“с управител Мария Йорданова – с Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, потребители от Дневен център за пълнолетни лица с тежки увреждания с управител Ирена Монева, и от „Дом за стари хора” с директор Ани Венкова.

Снимки: Иво Ботев

Последни новини:

Спектакълът „Орфей“ ще бъде представен на „Пиеро“ 2023

Чети повече >>

Програмата за месец октомври

Чети повече >>
Кучето, което... – откриване на сезон 2023/2024

Куклен театър – Русе отваря врати за зрители на 10 септември

Чети повече >>

На 10 септември ще бъде открит сезон 2023/2024 със спектакъла „Кучето, което…“

Чети повече >>
Предстоящи събития:
1 октомври, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
19 октомври, четвъртък
от 18:00 ч.
22 октомври, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>