„Том Сойер“ по Марк Твен

История за тийнейджъри. Макар, че действието се развива преди 150 години, темите са същите. Героят ще изпита омайното влюбване, но и разочарованието, че е хванат в „изневяра”. Ще предпочете да поиграе с връстниците си, пред това да седне пред скучните уроци. Ще отстоява територията си и ще играе на воля с приятели …

Свободният му дух ще го води във всяко приключение, а терзанията на душата му ще го каляват и подготвят за живота. А тогава, когато му е най-трудно, ще се появява тя – майчината ласка на безусловната любов и ще му вдъхва кураж.

А какво би станало, ако един ден се събудим и осъзнаем, че от онзи хлапак с обелени колене и чорлава коса не е останало нищо? И нима успехите, които сме постигнали си заслужават, пред това да загубим себе си?! Не знам! Всеки сам решава и заплаща цената на живота си! Дали ще полетим или пълзим, обикновено е наше решение.

Историята по романа „Том Сойер” на великия Марк Твен е разказана с чувство за хумор, песни и сценични светлинни ефекти, спиращи дъха на зрителя със своята зрелищност.

„Хепи ендът” е задължителен.

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров – Валяка

Сценография: Наталия Гочева

Художници: Таня Пасева и Георги Пасев

Музика: Пламен Мирчев – Мирона

Звукова среда: Васил Маринов

Мултимедия: Полина Стоянова

Плакат: Полина Стоянова

Трейлър: Венцислав Тодоров

Снимки: Георги Пасев

Звук: Илиян Венков

Осветление: Правдомир Топалов

Сценично обслужване: Емил Маринов, Мирослав Стоянов, Нури Акиф

Шивашко ателие: Теодора Бонева

Участват: Кремена Станева, Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Димитър Пишев, Васил Маринов /дебют/.

Продължителност: 70 минути

Подходящ за възрастни и деца над 10 години.

Семеен театър

„Кучето, което …” по Джани Родари

Драматизация и режисура – Деница Дончева

Композитор – Станимир Иванов

Сценография и кукли – Георги и Таня Пасеви

Идейна концепция – Деница Дончева

Трейлър – Деница Дончева

Плакат – Георги и Таня Пасеви

Снимки – Георги Пасев

Актьори:

Радинела Тотева /дебют

Христина Стоянова /дебют

Васил Маринов /дебют

Кремена Станева

Мартин Маринов

 

Колко учители са нужни, за да научат едно малко кученце да лае?

 А кой е най-добрият учител за едно кученце?

Петелът, кукувицата или човекът?

Трябва ли да можеш да лаеш, ако си куче?

И още много въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, докато намира себе си. Една такава приказка има няколко финала, защото има много пътечки, по които можем да вървим, докато пораснем. Можем даже да се заблудим, слушайки този или онзи…

Но в края на всяка приказка побеждава любовта, а светът от черно-бял става цветен.

Кучето, което..

 Подходящо за деца над 3 г.

„ВиЖна” ИмПро Театър – ВиЖна! Импровизационно Шоу

ВиЖнА и нА заобичай! днес 14-ти февруари

Едно уникално шоу, което няма сценарий, а всичко се измисля на момента с участието на публиката!

Спектакъл, който се ражда и променя пред очите на публиката!

Шоу, което тръгва в различна посока всеки път!

Един екип от импровизатори без спирачки!

Ела и ВиЖна!

Времетраене: 70 мин.

Билети на касата на театъра.

Туп – туп

туп-туп-2

Режисьор: Валентин Владимиров – Валяка

Музика: Станимир Иванов

Сценография: Таня и Георги Пасеви

Снимки: Галена Копанкова

Плакат: Таня и Георги Пасеви

Участват: Кремена Станева, Деница Дончева, Хубен Нурев, Васил Маринов

 

В един далечен северен град хората започнали да се отчуждават, да не се усмихват и да не се интересуват един от друг. Взаимоотношенията им станали студени и безразличие обхванало техния живот. В гърдите им вече не се чувало познатото „туп – туп”.

Но не мислете, че те били виновни за това, не! Главният виновник се казвал Студ. Той бил превзел сърцата им и ги превърнал в буци лед, защото се страхувал, че топлината която пулсира в жилите им ще го разтопи. Затова хората от северния град постепенно започнали да губят човешкото у себе си.

Да! За тях вече нямало надежда. Е, може би само една, само едно малко пламъче можело да им помогне, да възвърнат отново човешкото у себе си. Това малко пламъче се казвало Огнян, синът на семейство Снегови. Но дали Оги ще успее да разтопи леденото царство на Студа и да върне усмивките върху лицата на хората остава да разберем от най – топлата зимна приказка – „Туп – туп”, разказана с много хумор, песни и кукли от актьорите на ДКТ „Русе”.

 

Времетраене: 35 минути.

Подходяща за деца над 4 години.

 

Котаракът в чизми

Драматизация и режисура: Ивайло Марков

Сценография: Стефка Кювлиева

Снимки: Георги Пасев

Плакат: Георги и Таня Пасеви

Актьорски състав: Светлина Станчева, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Димитър Пишев.

Асистенции: Христина Петкова

„ Ако случайно някога получите в наследство Котарак, бъдете с него добри и ласкави. Хранете го, не го оставяйте без вода и сменяйте пясъка редовно, четете му приказки на глас. С времето вашият Котарак ще порасне и по достойнство ще оцени вашите грижи. Може да направи от вас маркиз дьо Караба и да ви ожени за принцеса. Може да направи от вас просто добър човек(не маркиз) и да ви ожени за обикновено, красиво момиче, което за вас винаги ще си остане вашата принцеса.

Може би, ще се случи така, да се ожените щастливо и без неговата помощ, но дори и тогава, Котаракът няма да ви навреди.“

Времетраене: 50 мин.

Подходящ за деца на 3 год.

Приказка за Боби и шайка микроби

Приказка за Боби и шайка микроби

Малкият Боян, хитрува пред майка си, че си мие старателно ръцете, а всъщност хич не обича водата и сапуна. Затова и ръцете му са истински развъдник на микроби. И то не какви да е… Моля, запознайте се с Коби, Роби и тяхната шайка непослушни микроби. Те си живеят прекрасно върху мръсните ръце на Боян, но един ден решават да се отправят на екскурзия към сливиците му. И всичко е много весело и забавно, но не и за Боби. Той ляга болен. И в съня си се среща с г-н Имунитет, който му обяснява как заедно да преборят микробите. Дали ще успеят ще разберете от представлението „Приказка за Боби и шайка микроби” на Държавен Ккуклен театър – Русе.

Заповядайте да се посмеем заедно и да научим колко е важно да се спазват хигиенните навици, и да се поддържа силен имунитет.

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров – Валяка
Сценография: Таня Пасева, Георги Пасев
Музикално оформление: Станимир Иванов
Участват: Кремена Станева, Любен Русенски и Мартин Маринов

Образователен спектакъл за най- малките.

Времетраене: 35 мин.

 

Криворазбраната цивилизация

Криворазбраната

О, боже, сензация! Криворазбраната цивилизация! Нов прочит на Добри – Войниковата комедия, решена в стил Поп Арт. Осъвременените герои и език, доближават архаичния текст до езика на съвремието ни.

Анка е влюбена в Маргариди, за нея той е символ за европейската цивилизация. Тя се прехласва по изтънчената му етикеция и се надява, благодарение на него, да стане цивилизована мадама. С презрение отбягва тукашните момци, имайки ги за прости и неистово желае – живот в „пазвата“ на модерна Европа.

Дали обаче, Маргариди има чисти намерения!? И кой ще защити честта на Анка, остава да разберем от комедийното представление и Анкино приключение на ДКТ – Русе – „Криворазбраната цивилизация“.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

Времетраене – 70 минути.

Подходящ за деца над 10 години.

Трейлър

Патиланци

патиланци ок

Драматургия Тодор Вълов

Режисура Дарин Петков

Сценография Наталия Гочева

Музика Станимир Иванов

Участват Кремена Станева, Деница Дончева, Мартин Маринов

Представлението „Патлианци”, вдъхновено от едноименната книжка на Ран Босилек, разказва една забавна история за прошката и обичта в отношенията между хората.

Познатите герои – Патиланчо, Данчо и Данка се забавляват с весели игри и песни, но понякога се случват и бели, често направени с намерения добри. Тогава баба Цоцолана се сърди и нахоква своите малчугани.

Заядливата и суетна съседка Станка дава съвети на баба Цоцолана как да се разкраси – да стане вегетарианка, за да отслабне, да отиде на фризьор и да се маже с бял мехлем и специална помада, за да изглежда по-бяла и по-млада. Патиланчо, обаче, без да иска й носи вакса вместо мазилото за избелване на лице. На сутринта баба Цоцолана е ужасена от  неприятната изненада, която я посреща в огледалото, и ядосана прогонва Патиланчо от дома си. Той си тръгва, а с него тръгват и приятелите му Данка и Данчо в знак на подкрепа. Баба Цоцолана обаче съвсем скоро съжалява, защото й става толкова мъчно за децата и разбира, че най-важни в живота й са техният смях и обичта им, без които се чувства много самотна. Палавите малчугани се завръщат, защото също я обичат и бързо й прощават, че е нагрубила Патилан. Всички се прегръщат и са радостни да са отново заедно.

Времетраене – 40 минути

Подходящ за деца над 3 години.

Вълкът и седемте козлета

вълкът ок

Драматизация и режисура Мая и Митко Димитрови

Сценография Виктория Андрекова

Музика Петко Т. Манчев

Участват Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Светлина Станчева

Разказвачите отново пристигат при децата с пълна торба приказки. Този път те ще разкажат популярната история за „Вълкът и седемте козлета“.

В непосредствен контакт с публиката, с много музика, песни и чувство за хумор те показват, че в живота дебнат опасности, пред които трябва да се изправим с внимание и съобразителност, защото наивността и невниманието може да доведе до необратими последици.

Чрез най-малкото козле децата ще разберат, че ако са единни и се вслушват в съветите на възрастните, никой „Вълк“ няма да може да ги победи.

Времетраене: 35 минути. 

Подходящ за най-малките.

Видео и снимки

Коледен подарък за Мърморко

мърморко ок

Режисура Валентин Владимиров – Валяка

Музика Станимир Иванов

Сценография Таня Пасева и Георги Пасев

Участват Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Пашов и Димитър Пишев

Чували ли сте за Лапландия? А за джуджетата?  Е, тази приказка е за тях! За две неуморни джуджета, които изработват подаръци. По – скоро за едно неуморно – Джу и едно постоянно мрънкащо – Мърморко. И от много години нещата стоят така, Джу изработва подаръците, Мърморко не спира да мързелува, да мърмори и да очаква децата да му благодарят. Но тази година става нещо извънредно, Надето, едно малко симпатично момиченце, решава да напише писмо на Дядо Коледа и да си поиска подарък – мече. И всичко щеше да е наред, ако не се беше намесил Мърморко. Той не само обърква подаръците на Цецко и Жени, но изпраща на Надето празна кутия. Ама че разочарование! Затова децата спират да вярват в Дядо Коледа.

Ами сега?! Истинска бъркотия! Как Мърморко ще се справи с нея и дали Надето и децата ще намерят сила да му простят, ще разберем от представлението „Коледен подарък за Мърморко“ на ДКТ Русе.

И не губете надежда, на Коледа стават чудеса!

Времетраене: 35 минути

Подходяща за деца от три години до втори клас включително.