Туп – туп

туп-туп-2

Режисьор: Валентин Владимиров – Валяка

Музика: Станимир Иванов

Сценография: Таня и Георги Пасеви

Снимки: Галена Копанкова

Плакат: Таня и Георги Пасеви

Участват: Кремена Станева, Силвия Нейкова, Хубен Нурев, Васил Маринов

 

В един далечен северен град хората започнали да се отчуждават, да не се усмихват и да не се интересуват един от друг. Взаимоотношенията им станали студени и безразличие обхванало техния живот. В гърдите им вече не се чувало познатото „туп – туп”.

Но не мислете, че те били виновни за това, не! Главният виновник се казвал Студ. Той бил превзел сърцата им и ги превърнал в буци лед, защото се страхувал, че топлината която пулсира в жилите им ще го разтопи. Затова хората от северния град постепенно започнали да губят човешкото у себе си.

Да! За тях вече нямало надежда. Е, може би само една, само едно малко пламъче можело да им помогне, да възвърнат отново човешкото у себе си. Това малко пламъче се казвало Огнян, синът на семейство Снегови. Но дали Оги ще успее да разтопи леденото царство на Студа и да върне усмивките върху лицата на хората остава да разберем от най – топлата зимна приказка – „Туп – туп”, разказана с много хумор, песни и кукли от актьорите на ДКТ „Русе”.

 

Времетраене: 35 минути.

Подходяща за деца над 4 години.

 

Котаракът в чизми

Драматизация и режисура Ивайло Марков

Сценография Стефка Кювлиева

Актьорски състав Светлина Станчева, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Димитър Пишев.

Асистенции Христина Петкова

 

„ Ако случайно някога получите в наследство Котарак, бъдете с него добри и ласкави. Хранете го, не го оставяйте без вода и сменяйте пясъка редовно, четете му приказки на глас. С времето вашият Котарак ще порасне и по достойнство ще оцени вашите грижи. Може да направи от вас маркиз дьо Караба и да ви ожени за принцеса. Може да направи от вас просто добър човек(не маркиз) и да ви ожени за обикновено, красиво момиче, което за вас винаги ще си остане вашата принцеса.

Може би, ще се случи така, да се ожените щастливо и без неговата помощ, но дори и тогава, Котаракът няма да ви навреди.“

Времетраене: 50 мин.

Подходящ за деца на 3 год.

Приказка за Боби и шайка микроби

Приказка за Боби и шайка микроби

Малкият Боян, хитрува пред майка си, че си мие старателно ръцете, а всъщност хич не обича водата и сапуна. Затова и ръцете му са истински развъдник на микроби. И то не какви да е… Моля, запознайте се с Коби, Роби и тяхната шайка непослушни микроби. Те си живеят прекрасно върху мръсните ръце на Боян, но един ден решават да се отправят на екскурзия към сливиците му. И всичко е много весело и забавно, но не и за Боби. Той ляга болен. И в съня си се среща с г-н Имунитет, който му обяснява как заедно да преборят микробите. Дали ще успеят ще разберете от представлението „Приказка за Боби и шайка микроби” на Държавен Ккуклен театър – Русе.

Заповядайте да се посмеем заедно и да научим колко е важно да се спазват хигиенните навици, и да се поддържа силен имунитет.

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров – Валяка
Сценография: Таня Пасева, Георги Пасев
Музикално оформление: Станимир Иванов
Участват: Кремена Станева, Любен Русенски и Мартин Маринов

Образователен спектакъл за най- малките.

Времетраене: 35 мин.

 

Криворазбраната цивилизация

Криворазбраната

О, боже, сензация! Криворазбраната цивилизация! Нов прочит на Добри – Войниковата комедия, решена в стил Поп Арт. Осъвременените герои и език, доближават архаичния текст до езика на съвремието ни.

Анка е влюбена в Маргариди, за нея той е символ за европейската цивилизация. Тя се прехласва по изтънчената му етикеция и се надява, благодарение на него, да стане цивилизована мадама. С презрение отбягва тукашните момци, имайки ги за прости и неистово желае – живот в „пазвата“ на модерна Европа.

Дали обаче, Маргариди има чисти намерения!? И кой ще защити честта на Анка, остава да разберем от комедийното представление и Анкино приключение на ДКТ – Русе – „Криворазбраната цивилизация“.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

Времетраене – 70 минути.

Подходящ за деца над 10 години.

Трейлър

Патиланци

патиланци ок

Драматургия Тодор Вълов

Режисура Дарин Петков

Сценография Наталия Гочева

Музика Станимир Иванов

Участват Галена Копанкова, Кремена Станева, Мартин Маринов

Представлението „Патлианци”, вдъхновено от едноименната книжка на Ран Босилек, разказва една забавна история за прошката и обичта в отношенията между хората.

Познатите герои – Патиланчо, Данчо и Данка се забавляват с весели игри и песни, но понякога се случват и бели, често направени с намерения добри. Тогава баба Цоцолана се сърди и нахоква своите малчугани.

Заядливата и суетна съседка Станка дава съвети на баба Цоцолана как да се разкраси – да стане вегетарианка, за да отслабне, да отиде на фризьор и да се маже с бял мехлем и специална помада, за да изглежда по-бяла и по-млада. Патиланчо, обаче, без да иска й носи вакса вместо мазилото за избелване на лице. На сутринта баба Цоцолана е ужасена от  неприятната изненада, която я посреща в огледалото, и ядосана прогонва Патиланчо от дома си. Той си тръгва, а с него тръгват и приятелите му Данка и Данчо в знак на подкрепа. Баба Цоцолана обаче съвсем скоро съжалява, защото й става толкова мъчно за децата и разбира, че най-важни в живота й са техният смях и обичта им, без които се чувства много самотна. Палавите малчугани се завръщат, защото също я обичат и бързо й прощават, че е нагрубила Патилан. Всички се прегръщат и са радостни да са отново заедно.

Времетраене – 35 минути

Подходящ за деца над 3 години.

Вълкът и седемте козлета

вълкът ок

Драматизация и режисура Мая и Митко Димитрови

Сценография Виктория Андрекова

Музика Петко Т. Манчев

Участват Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Светлина Станчева

Разказвачите отново пристигат при децата с пълна торба приказки. Този път те ще разкажат популярната история за „Вълкът и седемте козлета“.

В непосредствен контакт с публиката, с много музика, песни и чувство за хумор те показват, че в живота дебнат опасности, пред които трябва да се изправим с внимание и съобразителност, защото наивността и невниманието може да доведе до необратими последици.

Чрез най-малкото козле децата ще разберат, че ако са единни и се вслушват в съветите на възрастните, никой „Вълк“ няма да може да ги победи.

Времетраене: 35 минути. 

Подходящ за най-малките.

Видео и снимки

Коледен подарък за Мърморко

мърморко ок

Режисура Валентин Владимиров – Валяка

Музика Станимир Иванов

Сценография Таня Пасева и Георги Пасев

Участват Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Пашов и Димитър Пишев

Чували ли сте за Лапландия? А за джуджетата?  Е, тази приказка е за тях! За две неуморни джуджета, които изработват подаръци. По – скоро за едно неуморно – Джу и едно постоянно мрънкащо – Мърморко. И от много години нещата стоят така, Джу изработва подаръците, Мърморко не спира да мързелува, да мърмори и да очаква децата да му благодарят. Но тази година става нещо извънредно, Надето, едно малко симпатично момиченце, решава да напише писмо на Дядо Коледа и да си поиска подарък – мече. И всичко щеше да е наред, ако не се беше намесил Мърморко. Той не само обърква подаръците на Цецко и Жени, но изпраща на Надето празна кутия. Ама че разочарование! Затова децата спират да вярват в Дядо Коледа.

Ами сега?! Истинска бъркотия! Как Мърморко ще се справи с нея и дали Надето и децата ще намерят сила да му простят, ще разберем от представлението „Коледен подарък за Мърморко“ на ДКТ Русе.

И не губете надежда, на Коледа стават чудеса!

Времетраене: 35 минути

Подходяща за деца от три години до втори клас включително.

Пинокио

пинокио 23

„ПИНОКИО“ по Карло Колоди

Семеен театър, за деца над 6 години и възрастни

Драматизация проф. Славчо Маленов
Режисура Тодор Вълов
Музика Пламен Мирчев – Мирона
Сценография Наталия Гочева
Мултимедиа Роксана Маркова
Асистенции Христина Петкова

Участват:
Светлина Станчева
Ивета Маринова
Мартин Пашов
Димитър Пишев
Мартин Маринов

„ -Ти не си човек ,Пинокио.Ти си кукла.
-Кукла?
-Кукла от дърво. За да станеш човек,трябва много да учиш…“

Това е история за съзряването на човека. Не биологичното, а духовното, емоционалното, интелектуалното и социалното израстване. За избора в живота… За истината и лъжата…
Фабулата е приключенска… Жанрът – романтична мелодрама…
Това е история представена като театър,кабаре и черно-бяло кино…

Тодор Вълов

Трейлър

СНИМКИ ГЕОРГИ ПАСЕВ

От глупав по-глупав

от глупав по-глупав

Режисьор Валентин Владимиров

Драматизация Валентин Владимиров – Валяка

Композитор Станимир Иванов

Сценограф Сийка Моллова

Участват Хубен Нурев, Любен Русенски и Кремена Станева

Имало едно време трима глупаци. Живели си те добре, по цял ден се щурали без цел и посока. Обичали да спорят излишно и да се надхващат един друг. Мъдрували-умували и вършели глупост след глупост. Веднъж обаче, намерили една тиква. Ама не каква да е тиква, а такава дето им се сторила камилско яйце. Заоглеждали я и не щеш ли бутнали я в дола. От там пък изскочил един заек, а те хукнали подир него. „Камилче, измъти се, дръжте го…” викали един през друг глупаците докато гонели заека, а той – хоп, шмугнал се в гората. Ами сега!

Хрумнало им тогава да отсекат гората, та да хванат камилчето. Речено – сторено! Но не щеш ли, появил се един поп. Бързо им премерил акъла и им задигнал брадвите. А те, за да си отмъстят, натоварили кончето на кобилата му с дрехите си, та да му се скъсат жилите и… останали без дрехи. Тръгнали тримата глупаци голи като соколи и къде, къде… право в кукления театър на Русе. Харесало им и взели та останали. Ако искате да се срещнете с тях, заповядате час по – скоро.

Очакваме ви!

Времетраене 40 минути.

Подходящ за деца над 4 години.

Кой е по-хитър

кой е по-хитър

от Вера Стойкова, по български народни приказки

Режисура Дарин Петков

Сценография Цветана Коева

Музика Иван Драголов

Участват Йоланда Димова и Любен Русенски

Анотация: В историите, които ще видите в спектакъла „Кой е по-хитър” Хитър Петър и Хитра Митра се надпреварват кой е по-хитър, като всяка ситуация забавлява зрителите, но и съдържа важни житейски народни мъдрости и поуки.

Подходящ за деца над 4 години  и за възрастни.