Червената шапчица

ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА
по Шарл Перо

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров – Валяка
Сценография и кукли: Георги Пасев и Таня Пасева
Музика: Станимир Иванов
Участват: Ивета Маринова, Радинела Тотева и Христина Стоянова


Върти се плочата, животът отминава.
Но тази приказка завинаги остава.
Червена Шапчица била е всяка баба
и вълци са я дебнели тогава.

В гората стара нижат се сезони…
Ловци и вълци вечно ще се гонят.
Да, всяка Шапчица ще стане нявга баба
и ще разказва приказки тогава.

„Много важна приказка”

Образователен спектакъл от Валентин Владимиров

Постановка: Валентин Владимиров Музика: Станимир Иванов Участват: Кремена Станева, Мартин Маринов и Хубен НуревКостенурчето Тони жадува да бъде голям, за да кара колело на „две гуми”. Ето, че за петия си рожден ден, най – после получава колелото, като подарък. Обещава на баща си никога да не кара по улицата, но подмамен от приятеля си Мечо, не спазва обещанието си. На пътното платно е страшно. Тони съжалява за решението си, но вече е късно и „белята” става! На помощ се появява сержант Елен. Той запознава Тони със светофара, пешеходната пътека тип „Зебра” и тротоара. Постоянно го съветва как безопасно да се държи на улицата. Тони, натрупал самочувствие, решава, че всичко му е ясно, но тогава Пътното платно оживява. Тони разбира, че всяко подценяване на Пътя е опасно.

Времетраене: 30 мин.

Подходящ и за деца над 3 год.

„Орфей” – античен мит

„Орфей” – античен мит


Сценарий и режисура -Тодор Вълов Сценография – Наталия Гочева Музика, музикална адаптация и звукова картина – Пламен Мирчев – Мирона Художествено осветление – Ивайло Марков

Участват актьорите – Христина Стоянова, Радинела Тотева, Светлина Станчева, Ивета Маринова, Любен Русенски, Васил Маринов, Димитър Пишев, Мартин Пашов

Художествено ателие – Георги и Таня Пасеви, Диляна Асенова, Евгения Лачева Шивашко ателие – Теодора Бонева Звук – Илиян Венков Осветление – Правдомир Топалов Сценично обслужване – Емил Маринов, Мирослав Стоянов, Нури Акиф Графично оформление и плакат – Силвия Чепарова Фотограф – Димитър Митев Трейлър – Венцислав Тодоров

„Орфей” е спектакъл-паноптикум, съставен от монументални визуално-пластични картини, спектакъл-мозайка, съчетаващ театър на движението, игра с маски, кукли и театрални знаци. Музиката е изкуство, което докосва и извисява човека до божественото съвършенство. Музиката и любовта са дар и сила от боговете. Любовта е неподвластна дори на смъртта. Митът за Орфей и Евридика пресъздава темата за раздялата и смъртта, за силата и слабостта на човешката душа. Тракиецът Орфей е прочут с божествената си дарба на ненадминат музикант, певец и поет. Неговият образ носи в себе си трагичното противоречие между силата и слабостта.Той загива трагично, но с достойнството на рицар. Рицар, чиято сила е музиката. Неговото оръжие и щит са божествената дарба и златната лира на Аполон. Музикалната картина на спектакъла е изградена от най-популярните теми и арии в операта на Глук „Орфей и Евридика“, както и авторска музика. Спектакълът внушава, че макар да е божествено създание, човекът е само една искрица светлина сред необятното звездно небе. Посвещаваме го на 260-годишнината от създаването на прочутата барокова опера на Глук. (Тодор Вълов)

Времетраене: 70 мин.

Семеен спектакъл за деца над 10 години и възрастни.

„Том Сойер“ по Марк Твен

История за тийнейджъри. Макар, че действието се развива преди 150 години, темите са същите. Героят ще изпита омайното влюбване, но и разочарованието, че е хванат в „изневяра”. Ще предпочете да поиграе с връстниците си, пред това да седне пред скучните уроци. Ще отстоява територията си и ще играе на воля с приятели …

Свободният му дух ще го води във всяко приключение, а терзанията на душата му ще го каляват и подготвят за живота. А тогава, когато му е най-трудно, ще се появява тя – майчината ласка на безусловната любов и ще му вдъхва кураж.

А какво би станало, ако един ден се събудим и осъзнаем, че от онзи хлапак с обелени колене и чорлава коса не е останало нищо? И нима успехите, които сме постигнали си заслужават, пред това да загубим себе си?! Не знам! Всеки сам решава и заплаща цената на живота си! Дали ще полетим или пълзим, обикновено е наше решение.

Историята по романа „Том Сойер” на великия Марк Твен е разказана с чувство за хумор, песни и сценични светлинни ефекти, спиращи дъха на зрителя със своята зрелищност.

„Хепи ендът” е задължителен.

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров – Валяка

Сценография: Наталия Гочева

Художници: Таня Пасева и Георги Пасев

Музика: Пламен Мирчев – Мирона

Звукова среда: Васил Маринов

Мултимедия: Полина Стоянова

Плакат: Полина Стоянова

Трейлър: Венцислав Тодоров

Снимки: Георги Пасев

Звук: Илиян Венков

Осветление: Правдомир Топалов

Сценично обслужване: Емил Маринов, Мирослав Стоянов, Нури Акиф

Шивашко ателие: Теодора Бонева

Участват: Кремена Станева, Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Димитър Пишев, Васил Маринов /дебют/.

Продължителност: 70 минути

Подходящ за възрастни и деца над 10 години.

Семеен театър

„Кучето, което …” по Джани РодариДраматизация и режисура – Деница Дончева

Композитор – Станимир Иванов

Сценография и кукли – Георги и Таня Пасеви

Идейна концепция – Деница Дончева

Трейлър – Деница Дончева

Плакат – Георги и Таня Пасеви

Снимки – Георги Пасев

Актьори:

Радинела Тотева /дебют

Христина Стоянова /дебют

Васил Маринов /дебют

Кремена Станева

Мартин Маринов

 

Колко учители са нужни, за да научат едно малко кученце да лае?

 А кой е най-добрият учител за едно кученце?

Петелът, кукувицата или човекът?

Трябва ли да можеш да лаеш, ако си куче?

И още много въпроси, на които едно малко и неопитно кученце търси отговор, докато намира себе си. Една такава приказка има няколко финала, защото има много пътечки, по които можем да вървим, докато пораснем. Можем даже да се заблудим, слушайки този или онзи…

Но в края на всяка приказка побеждава любовта, а светът от черно-бял става цветен.

Кучето, което..

 Подходящо за деца над 3 г.

„ВиЖна” ИмПро Театър – ВиЖна! Импровизационно Шоу

ВиЖнА и нА заобичай! днес 14-ти февруари

Едно уникално шоу, което няма сценарий, а всичко се измисля на момента с участието на публиката!

Спектакъл, който се ражда и променя пред очите на публиката!

Шоу, което тръгва в различна посока всеки път!

Един екип от импровизатори без спирачки!

Ела и ВиЖна!

Времетраене: 70 мин.

Билети на касата на театъра.

Туп – туп

туп-туп-2

Режисьор: Валентин Владимиров – Валяка

Музика: Станимир Иванов

Сценография: Таня и Георги Пасеви

Снимки: Галена Копанкова

Плакат: Таня и Георги Пасеви

Участват: Кремена Станева, Деница Дончева, Хубен Нурев, Васил Маринов

 

В един далечен северен град хората започнали да се отчуждават, да не се усмихват и да не се интересуват един от друг. Взаимоотношенията им станали студени и безразличие обхванало техния живот. В гърдите им вече не се чувало познатото „туп – туп”.

Но не мислете, че те били виновни за това, не! Главният виновник се казвал Студ. Той бил превзел сърцата им и ги превърнал в буци лед, защото се страхувал, че топлината която пулсира в жилите им ще го разтопи. Затова хората от северния град постепенно започнали да губят човешкото у себе си.

Да! За тях вече нямало надежда. Е, може би само една, само едно малко пламъче можело да им помогне, да възвърнат отново човешкото у себе си. Това малко пламъче се казвало Огнян, синът на семейство Снегови. Но дали Оги ще успее да разтопи леденото царство на Студа и да върне усмивките върху лицата на хората остава да разберем от най – топлата зимна приказка – „Туп – туп”, разказана с много хумор, песни и кукли от актьорите на ДКТ „Русе”.

 

Времетраене: 35 минути.

Подходяща за деца над 4 години.

 

Котаракът в чизми

Драматизация и режисура: Ивайло Марков

Сценография: Стефка Кювлиева

Снимки: Георги Пасев

Плакат: Георги и Таня Пасеви

Актьорски състав: Светлина Станчева, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Димитър Пишев.

Асистенции: Христина Петкова

„ Ако случайно някога получите в наследство Котарак, бъдете с него добри и ласкави. Хранете го, не го оставяйте без вода и сменяйте пясъка редовно, четете му приказки на глас. С времето вашият Котарак ще порасне и по достойнство ще оцени вашите грижи. Може да направи от вас маркиз дьо Караба и да ви ожени за принцеса. Може да направи от вас просто добър човек(не маркиз) и да ви ожени за обикновено, красиво момиче, което за вас винаги ще си остане вашата принцеса.

Може би, ще се случи така, да се ожените щастливо и без неговата помощ, но дори и тогава, Котаракът няма да ви навреди.“

Времетраене: 50 мин.

Подходящ за деца на 3 год.

Приказка за Боби и шайка микроби

Приказка за Боби и шайка микробиМалкият Боян, хитрува пред майка си, че си мие старателно ръцете, а всъщност хич не обича водата и сапуна. Затова и ръцете му са истински развъдник на микроби. И то не какви да е… Моля, запознайте се с Коби, Роби и тяхната шайка непослушни микроби. Те си живеят прекрасно върху мръсните ръце на Боян, но един ден решават да се отправят на екскурзия към сливиците му. И всичко е много весело и забавно, но не и за Боби. Той ляга болен. И в съня си се среща с г-н Имунитет, който му обяснява как заедно да преборят микробите. Дали ще успеят ще разберете от представлението „Приказка за Боби и шайка микроби” на Държавен Ккуклен театър – Русе.

Заповядайте да се посмеем заедно и да научим колко е важно да се спазват хигиенните навици, и да се поддържа силен имунитет.

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров – Валяка
Сценография: Таня Пасева, Георги Пасев
Музикално оформление: Станимир Иванов
Участват: Кремена Станева, Любен Русенски и Мартин Маринов

Образователен спектакъл за най- малките.

Времетраене: 35 мин.

 

Криворазбраната цивилизация


О, боже, сензация! Криворазбраната цивилизация! Нов прочит на Добри – Войниковата комедия, решена в стил Поп Арт. Осъвременените герои и език, доближават архаичния текст до езика на съвремието ни.

Анка е влюбена в Маргариди, за нея той е символ за европейската цивилизация. Тя се прехласва по изтънчената му етикеция и се надява, благодарение на него, да стане цивилизована мадама. С презрение отбягва тукашните момци, имайки ги за прости и неистово желае – живот в „пазвата“ на модерна Европа.

Дали обаче, Маргариди има чисти намерения!? И кой ще защити честта на Анка, остава да разберем от комедийното представление и Анкино приключение на ДКТ – Русе – „Криворазбраната цивилизация“.

ОЧАКВАМЕ ВИ!!!

Драматизация и режисура: Валентин Владимиров

Сценография: Таня Пасева и Георги Пасев

Музика: Станимир Иванов

Мултимедия: Момчил Михайлов

Трейлър: Деница Дончева

Снимки: Георги Пасев

Художествено ателие: Лиляна Василева

Звук: Илиян Венков

Осветление: Емил Маринов

Участват: Теменуга Хараланова, Кремена Станева, Румяна Джамбазова, Христина Стоянова, Любен Русенски, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Хубен Нурев

Времетраене – 70 минути.

Подходящ за деца над 10 години. Семеен театър.

Трейлър