< < Новини

Център за изкуства „За Родопите“ ще гостува в Куклен театър Русе

Център за изкуства „За Родопите“ ще представи една от най-известните си продукции на 9 ноември, четвъртък от 18 часа и на 12-ти, неделя от 11 и 12:30 часа. Представлението е предназначено за семейна публика и предлага забавна възможност на децата да се свържат с българската народна песен.

В центъра на действието са квартет народни певици, които изнасят концерт. Четири наглед обикновени жени, които в битието си са като всички нас, но когато стъпят на сцената се превръщат в „различни“ човешки същества, които с гласовете и песните си се докосват до божественото, и носят просветление за смисъла на човешкия живот. Спектакълът е възхвала на българската народна песен.

„Концертът“ е посветен на богатството и красотата на българската народна песен. Спектакълът е създаден от продуцента и режисьор Петър Тодоров и талантливата актриса Десислава Минчева. Вече над 20 години, артистите живеят и създават спектаклите си в родопското село Бостина. „Концертът“ има над 50 представления в Европа и Америка, получили овации и признание за своята изключителна интерпретация.

 

 

„Концертът“ е подходящ за всички възрасти и е чудесен начин да се свържем с един от най-ценните символи на българската идентичност – народната песен. Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от касата на театъра или онлайн.

 

Последни новини:

Програма юни 2024 – корица

Програмата ни за юни 2024 е вече тук!

Чети повече >>

Отменя се Червената шапчица за неделя 19.05.24

Чети повече >>

Награда за „Ясен и Омая“ на Куклен театър – Русе от „Друмеви празници“

Чети повече >>
Промени в програмата за май 2024

ВАЖНО – Промени в програмата до края на май

Чети повече >>
Предстоящи събития:
26 май, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
27 май, понеделник
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>