< < Новини

Ученици от МГ „Баба Тонка“ завършиха учебната година в Куклен театър – Русе

Учениците от 5 „a“ и „б“ класове на Математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе завършиха учебната 2023-2024 година с отлични резултати и необикновено празненство. 52 деца, заедно с над 30 родители, отпразнуваха края на учебната година с посещение на семейната театрална постановка „Ясен и Омая“ в Куклен театър – Русе.

Нестандартното „тържество“ бе обща инициатива на преподавателския екип и родителите, целяща да насочи вниманието на децата към разнообразните начини за прекарване на свободното време. След представлението учениците имаха възможността да се срещнат с актьорите на сцената и да се снимат с тях, оставяйки незабравими спомени и за двете страни.

Класните ръководители на учениците изразиха мнение, че подобни инициативи са важни за развитието на децата и на уменията им за поведение в обществото, както и за стимулиране на тяхното въображение и креативност.

Математическата гимназия „Баба Тонка“ е сред малкото училища в региона, които са предприели подобен иновативен подход за отбелязване на края на учебната година. От Куклен театър – Русе споделиха, че са повече от щастливи да съдействат на подобни инициативи, които съчетават образованието с културните дейности. Театърът винаги е готов да подкрепя и вдъхновява младите хора, предоставяйки им възможност да се докоснат до изкуството и да обогатят своите преживявания.

Последни новини:

Двe заглавия на Куклен театър – Русе с участие на международен фестивал в Бургас

Чети повече >>

„Кучето, което не можело да лае“ с участие на фестивала „Шарено петле“ в Плевен

Чети повече >>
ДТШ Патиланци с Нона Йотова и наградите от фестивала

Специална награда и седем индивидуални отличия за „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“

Чети повече >>
Питър Пан - корица на спектакъла на Детска театрална школа "Патиланци"

Детска театрална школа „Патиланци“ ще представи „Питър Пан“ на национален фестивал в Русе

Чети повече >>
Предстоящи събития:
11 септември, сряда
от 18:00 ч.
12 септември, четвъртък
от 19:00 ч.
15 септември, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>