< < Новини

Специална награда и седем индивидуални отличия за „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“

Спектакълът „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“ към Куклен театър – Русе с голям успех на приключилия XXVII Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“. Постановката получи Специалната награда на журито и донесе седем индивидуални отличия на младите таланти.

Изпълнението на 29 юни бе високо оценено от комисията, включваща актрисата Нона Йотова, драматурга и театровед Крум Гергицов и режисьора Росица Миновска – Деведжиева. Отличени бяха Рафаела Цамбази за ролята на Уенди, Кристиан Кръстев за Питър Пан, Доника Върбанова за Зън–Зън, Тони Колев за капитан Хук и Йордан Доневски за Смий–Скаридата. За поддържащите си роли бяха наградени Искра Партинова за Тигрова Лилия и Светослав Матев за Мистър Дарлинг.

Детска театрална школа „Патиланци“ е създадена от актрисата и режисьор Деница Дончева, като част от Куклен театър – Русе, а сред една от целите ѝ е да прави театър „от деца за деца“. Школата има дългогодишна история и множество успехи. Заниманията в нея включват обучение по актьорско майсторство, импровизация, сценично и екранно поведение, създаване на костюми и реквизит, като целта е да се развият всестранно и пълноценно творческите умения и увереността на децата.

Постановката „Питър Пан“ е създадена като авторска адаптация по популярното произведение на Джеймс Матю Бари, включвайки и авторски текстове на децата. Спечелените награди са заслужено признание за техния труд и отдаденост. Успехът на фестивала „Климент Михайлов“ е още една стъпка напред в тяхното развитие и потвърждение за високото ниво на подготовка, което школата предлага на своите възпитаници.

ДТШ Патиланци с наградите от фестивала

Последни новини:

Двe заглавия на Куклен театър – Русе с участие на международен фестивал в Бургас

Чети повече >>

„Кучето, което не можело да лае“ с участие на фестивала „Шарено петле“ в Плевен

Чети повече >>
Питър Пан - корица на спектакъла на Детска театрална школа "Патиланци"

Детска театрална школа „Патиланци“ ще представи „Питър Пан“ на национален фестивал в Русе

Чети повече >>
корица на Маша и Мечока за фестивала Лято, кукли и приятели, В. Търново

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

Чети повече >>
Предстоящи събития:
11 септември, сряда
от 18:00 ч.
12 септември, четвъртък
от 19:00 ч.
15 септември, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>