< < Новини

Програма за март в Куклен театър – Русе

Програмата на Куклен театър – Русе за март 2024 година включва премиера, гостуване от далечни земи и разнообразни спектакли за деца и възрастни. Две постановки на детски театрални трупи, гостуване на Държавен куклен театър – Стара Загора със спектакъла им „Парченце от луната“, и двете ни най-нови заглавия, очакват зрителите през първия месец на пролетта.

Дългоочакваната премиера на Детска театрална школа „Патиланци“, с ръководител Деница Дончева, „Питър Пан“, ще бъде изиграна на 6 и 11  март, от 18:00 ч., след като билетите за първата дата бяха светкавично изчерпани. На 7 март в Куклен театър – Русе гости ще бъдат ученическата театрална група „Камила тийн“ с комедията на абсурда от Йожен Йонеско „Плешивата певица“, а на 10 март една от най-обичаните и популярни приказки „Котаракът в чизми“ ще оживее за последно в театъра, преди заглавието да влезе в архива от приказки на института.

Спектакълът „Ясен и Омая“, който е номиниран за три награди „Икар“, ще бъде представен в Русе на 14 март, от 19:00 часа, преди своята официална премиера в София. Русенската публика може да подкрепи куклениците на живо в салона на театъра, дни преди обявяването на наградите „Икар“, както и ако гласува за спектакъла на страницата на Съюза на артистите в България www.uba.bg/ikar-vote.

На 17 март, неделя, от 11:00 и 12:30 часа, Куклен театър Русе ще посрещне Държавен куклен театър – Стара Загора, които ще представят спектакъла „Парченце от Луната“. Авторският спектакъл на Анна-Валерия Гостанян разказва историята на Ру и Леа, неразделни приятели, които се впускат в поредица от приключения, за да вземат парченце от луната. Заедно с тях зрителите ще се срещнат с истински дракон, ще заспят в прегръдките на вълшебно цвете и… ще стъпят на луната.

Последният спектакъл в мартенския афиш на Куклен театър – Русе ще се изиграе на 24 март, неделя. „Момче и вятър“ е най-новото попълнение към репертоара за деца на институцията, подходящо за всички деца над 5 годишна възраст, както и за възрастни, които обичат хубавите приказки.

Цялата програма вижте ТУК.

Последни новини:

„Ясен и Омая“ е селектиран за „Друмеви театрални празници“ 2024

Чети повече >>
Пенчо Милков и Теменуга Хараланова в Куклен театър Русе

Кметът Пенчо Милков посети Куклен театър – Русе

Чети повече >>

Куклен театър – Търговище гостува в Русе

Чети повече >>

Стихове на Жак Превер оживяват на сцената в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Предстоящи събития:
18 април, четвъртък
от 19:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>