< < Новини

„Парченце от луната“ гостува в Русе

Куклен театър – Русе ще посрещне едно модерно, наситено с магия и философски послания семейно представление. В неделя, 17 март, от 11:00 и 12:30 часа, ще гостува постановката „Парченце от луната“ на Държавен куклен театър – Стара Загора. Спектакълът, подходящ за деца над 6 годишна възраст, обединява в себе си чаровни кукли, атрактивна сценография и специални ефекти, въздушна акробатика, лиризъм и динамика.

Продукцията е плод на таланта на актрисата Анна-Валерия Гостанян, която е автор на текста и режисьор на спектакъла. Той увлича зрителите в приключението на неразделните приятели Ру и Леа, изпълнявани от Биляна Райнова и Любомир Желев, опитващи се да стигнат луната и да вземат парченце от нея. Действието се развива на атрактивна скейт площадка под съпровода на съвременна рок музика от Пламен Петков.

Представлението впечатлява с визуалните си ефекти и чаровни кукли, огнен дракон и гигантски макове, които изпълват многофункционалната и изчислена до милиметър сценография от Наталия Гочева. Забележителни са и акробатичните номера с обръч, които актрисата Антония Кундакова изпълнява в ролята на шантавата, но мъдра Луна.

За русенската публика „Парченце от луната“ е уникален шанс да се докосне до нещо различно от традиционния репертоар в града. Пиесата обединява класическото куклено изкуство с танц, съвременна музика и акробатика в един новаторски авторски подход. Една пиеса за приятелството, което остава силно и след многото премеждия през които минаваме. За хората, които са ни толкова близки и сме приели за даденост, че често не забелязваме тяхната преданост и подкрепа.

Билети за спектакъла се предлагат онлайн ТУК, както и на касата на ул. Княжеска 9.

Последни новини:

корица на Маша и Мечока за фестивала Лято, кукли и приятели, В. Търново

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

Чети повече >>

Важно – Отменен спектакъл за 26.06.2024

Чети повече >>

Ученици от МГ „Баба Тонка“ завършиха учебната година в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Димитър Пишев в "Модерно ли е?"

Живо заснемане с публика на подкаста „Модерно ли е?“

Чети повече >>
Предстоящи събития:
27 юни, четвъртък
от 19:00 ч.
30 юни, неделя
от 11:00 ч.
3 юли, сряда
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>