< < Новини

Ново заглавие и нов актьор в Куклен театър – Русе

На 15 април в Куклен театър – Русе започнаха репетиции на ново заглавие, чиято премиера ще се състои през месец май. „Маша и Мечокът“ по популярната детска приказка е драматизация и постановка на режисьора Валентин Владимиров – Валяка, а сценографи и кукломайстори са художниците Таня и Георги Пасеви. Музиката в новия спектакъл ще бъде дело на композитора Станимир Иванов.

С премиерата на „Маша и Мечокът“, дебют на сцената на Куклен театър – Русе ще направи и най-новото попълнение в актьорския състав на културния институт – младият мултиталант Серджио Авакян, известен в музикалните среди като SERGIE. В двата актьорски състава на „Маша и Мечокът“ ще видим още имената на познатите и обичани от русенската публика Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова, Кремена Станева и Христина Стоянова.

Серджио завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ през 2023 г. в класа на проф. д-р Константин Каракостов. Освен актьор, той се изявява успешно като певец и музикант – с няколко музикални клипа, композиции за театрални постановки и филми, множество сингли и дори цял албум.

Датите за премиерните представления на „Маша и Мечокът“ предстоят да бъдат обявени до края на месеца. Русенските кукленици се надяват, с новия модерен прочит на любимата приказка, да продължат традицията да създават запомнящи се детски спектакли, оставящи в най-малките зрители и техните родители незабравими емоции. За повече любопитна информация – последвайте ни и в социалните мрежи.

Последни новини:

корица на Маша и Мечока за фестивала Лято, кукли и приятели, В. Търново

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

Чети повече >>

Важно – Отменен спектакъл за 26.06.2024

Чети повече >>

Ученици от МГ „Баба Тонка“ завършиха учебната година в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Димитър Пишев в "Модерно ли е?"

Живо заснемане с публика на подкаста „Модерно ли е?“

Чети повече >>
Предстоящи събития:
27 юни, четвъртък
от 19:00 ч.
30 юни, неделя
от 11:00 ч.
3 юли, сряда
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>