< < Новини

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

На 22 юни 2024 (събота), от 11:00 часа, Куклен театър – Русе ще представи най-новия си спектакъл за деца „Маша и Мечока“ в рамките на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново. Форумът, който се провежда за шеста година, се организира от Театър „Весел“ през месеците юни, юли и август, събирайки куклени театри от различни страни в старопрестолния град.

Театър „Весел“ е частна културна организация, основана във Велико Търново през 1998 г. Театърът е посветен на детската публика и е утвърден като една от водещите куклени трупи в България. Фестивалът „Лято, кукли и приятели“ има уникален формат, като се провежда през целия летен сезон и представленията се играят на открито. Целта на фестивала е да насърчи обмена на културни идеи и опит между куклените театри от различни страни, предоставяйки платформа за творчески изяви на артистите и културно обогатяване на зрителите.

„Маша и Мечока“ на Куклен театър – Русе е създаден по едноименната руска народна приказка, която разказва за приключенията на малкото момиченце Маша и нейния верен приятел – големия, но добродушен мечок. Със своята вълшебна история, цветна и модерна визия, постановката обещава да завладее сърцата както на малките, така и на възрастните зрители.

Екипът зад „Маша и Мечока“ включва режисьора и драматург на текста Валентин Владимиров – Валяка, сценографите Георги и Таня Пасеви и композитора Станимир Иванов. Актьорите, които ще се превъплътят в ролите са Светлина Станчева, Димитър Пишев, Гергана Либова и Серджио Авакян.

„Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново продължава до края на месец август, а пълна програма може да бъде открита на Фейсбук страницата на Театър „Весел“. В шестото издание на фестивала ще вземат участие близо 20 куклени театри от страната и чужбина.

Програма Лято, кукли и приятели 2024

Последни новини:

Двe заглавия на Куклен театър – Русе с участие на международен фестивал в Бургас

Чети повече >>

„Кучето, което не можело да лае“ с участие на фестивала „Шарено петле“ в Плевен

Чети повече >>
ДТШ Патиланци с Нона Йотова и наградите от фестивала

Специална награда и седем индивидуални отличия за „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“

Чети повече >>
Питър Пан - корица на спектакъла на Детска театрална школа "Патиланци"

Детска театрална школа „Патиланци“ ще представи „Питър Пан“ на национален фестивал в Русе

Чети повече >>
Предстоящи събития:
11 септември, сряда
от 18:00 ч.
12 септември, четвъртък
от 19:00 ч.
15 септември, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>