< < Новини

„Кучето, което не можело да лае“ с участие на фестивала „Шарено петле“ в Плевен

На 4 юли 2024 г., започна VII фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ в Плевен. Фестивалът ще продължи до 8 юли, събирайки над 14 спектакъла от страната и чужбина, като обогатява културния календар на града със своето разнообразие и творчество.

Сред участниците в престижния фестивал е и спектакълът „Кучето, което…“ по Джани Родари, представен от Държавен куклен театър – Русе. Тази постановка е сред най-награждаваните и предпочитани от фестивалните селекционери и ще се играе на 6 юли от 10:00 часа в двора на Регионален исторически музей.

„Кучето, което…“ е режисирано от Деница Дончева, която също така е автор на драматизацията и идеята на спектакъла. Композитор на музиката е Станимир Иванов, а сценографията и куклите са дело на Георги и Таня Пасеви. В актьорския състав участват Радинела Тотева, Христина Стоянова, Васил Маринов, Кремена Станева и Мартин Маринов.

Спектакълът вече е спечелил множество награди, включително награда за колективна игра от 22-ри Международен фестивал на театрите за деца в гр. Баня Лука, Босна и Херцеговина и награда за ярко актьорско присъствие на Христина Стоянова за ролята на Лисицата от 25-то издание на МКТФ „Двама са малко – трима са много“ в Пловдив​.

Фестивалът „Шарено петле“ ще предложи разнообразна програма, включваща четири творчески ателиета с различна насоченост, сценографска изложба и представяне на книгата на писателката за деца Магда Борисова „Най-най куклени пиеси“. Събитията ще се провеждат в различни пространства на ДКТ „Иван Радоев“, както и на открито в двора на Регионален исторически музей.

Последни новини:

Двe заглавия на Куклен театър – Русе с участие на международен фестивал в Бургас

Чети повече >>
ДТШ Патиланци с Нона Йотова и наградите от фестивала

Специална награда и седем индивидуални отличия за „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“

Чети повече >>
Питър Пан - корица на спектакъла на Детска театрална школа "Патиланци"

Детска театрална школа „Патиланци“ ще представи „Питър Пан“ на национален фестивал в Русе

Чети повече >>
корица на Маша и Мечока за фестивала Лято, кукли и приятели, В. Търново

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

Чети повече >>
Предстоящи събития:
11 септември, сряда
от 18:00 ч.
12 септември, четвъртък
от 19:00 ч.
15 септември, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>