< < Новини

Куклен театър – Русе отваря врати за зрители на 10 септември

Куклен театър Русе ще открие своя театрален сезон в неделя, 10.09.2023 г. със спектакъла „Кучето, което…“ по обичания детски автор Джани Родари. Представленията ще се играят от 11:00 и 12:30 часа. Официалният старт на сезона се случва дни след завръщането на кукленици от участие в юбилейното 25-то издание на Международен куклено-театрален фестивал „Двама са малко – трима са много“, който се проведе в Пловдив от 01 до 06 септември 2023 г.

Христина Стоянова с награда за ярко актьорско присъствие и режисьора Деница ДончеваНа престижният форум, за ролята си на Лисицата в представлението, актрисата Христина Стоянова взе специалната награда на журито за ярко актьорско присъствие, а през март тази година, беше номинирана и за Наградата „Сивина“, която се присъжда за актьорски дебют в кукленото изкуство.

Това е един от трите престижни международни фестивали, в които спектакълът беше селектиран за участие през тази година. Отминалият фестивал „Дни на куклите“ в Бургас през август и предстоящият 22-ри Международен фестивал на театрите за деца в Баня Лука, Босна и Херцеговина през октомври.

Спектакълът „Кучето, което…“ е режисьорски дебют на Деница Дончева, композитор е Станимир Иванов, а сценографията и куклите са на Георги и Таня Пасеви. В спектакъла участват актьорите Васил Маринов, Радинела Тотева, Христина Стоянова, Кремена Станева и Мартин Маринов. Представлението е подходящо за деца над 3 години и е с продължителност от 40 минути.

Програма на Куклен театър Русе за месец септември 2023 г. включва още спектаклите „Червената шапчица“ по Шарл Перо на 17.09. и „Приказка за Боби и шайка микроби“ от Валентин Владимиров – Валяка на 24.09. Билети за всички представления могат да бъдат закупени онлайн през сайта на театъра www.puppetruse.com или от касата на ул. Княжеска 9.

Последни новини:

7 разказа на Чехов на сцената в Куклен театър Русе – премиера на „Чехов търси талант“

Чети повече >>

Програма за март в Куклен театър – Русе

Чети повече >>

64 години вълшебство и изкуство – честит ни рожден ден

Чети повече >>

Гласувай за най-добър куклен спектакъл – Ясен и Омая

Чети повече >>
Предстоящи събития:
29 февруари, четвъртък
от 19:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>