< < Новини

„Котаракът в чизми“ е новата премиера на сцената на Държавен куклен театър Русе

Приказката на Шарл Перо „Котаракът в чизми“ е най-новата постановка, която се поставя на сцената на Държавен куклен театър Русе. Драматизацията е дело на режисьора Ивайло Марков. По неговите думи, постановката е свързана с посланието, което е заложено в текста. Котаракът е онова животинче, намиращо се у всеки от нас. Ако успеем да го събудим, той ще намери начин да ни изведе от летаргията, в която често изпадаме. Това е и замисълът на режисьора, събрал в екипа си толкова млади актьори. Всички те са ученици от класа на Боньо Лунгов и Мая Димитрова, НАТФИЗ -„Актьорско майсторство за куклен театър“.

Основното послание в пиесата „Котаракът в чизми“ е инертността, която се побеждава само с обич. В представлението артистите са много честни и искрени към своята публика, уточниха домакините.

В нея няма лоши герои. Всички са добронамерени. Главната роля на котарака се изпълнява от актрисата Ивет Маринова.

Актьорите споделиха още, че им е интересно и ползотворно да работят с такъв раздаващ се режисьор. Затова се стремят да поставят повече съвместни пиеси, защото те самите се усъвършенстват по този начин. Изграждат своите професионални качества.

Премиерата на „Котаракът в чизми“ ще се състои утре, 10 февруари, от 18 часа, в салона на Държавен куклен театър Русе. Представлението ще се играе също така и на 11 февруари от 18 часа, както и в неделя, 14 февруари, от 11 и 12.30 часа.

Последни новини:

Писма до Дядо Коледа от децата в Русе

Чети повече >>

Нощ на театрите 2023 в Куклен театър Русе

Чети повече >>

Център за изкуства „За Родопите“ ще гостува в Куклен театър Русе

Чети повече >>

20% отстъпка „Ранно пиле“ за премиерните дати на Ясен и Омая

Чети повече >>
Предстоящи събития:
Билетна каса

Работно време,
контакти >>