< < Новини

Държавен куклен театър Русе чества 57 години от своето основаване

Днес, 15 февруари 2017 г., Държавен куклен театър Русе чества 57 години от своето основаване. По този повод, директорът на институцията в момента Теменуга Хараланова се обърна с поздравление към своите колеги и приятели така:

ЧЕСТИТ 57-МИ РОЖДЕН ДЕН НА НАШИЯ ЛЮБИМ ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – РУСЕ!

Пожелаваме си все така с любов да разказваме своите приказки на малките си почитатели, а след това на техните деца и внуци! Нека малчуганите растат здрави и с любов, а ние да сме щастливи, че сме им дали поне една малка частица от тази любов, че сме им подарили много усмивки и сме помогнали поне мъничко в израстването им като личности! Обичаме Ви, наши малки и големи приятели! Благодарим, че сте с нас и ни вдъхновявате с всяко представление! Нашата приказка е за Вас, нека тя продължи и бъде приказка без край!

„За децата играта на куклите е и развлечение, но и един от начините, по които у тях се формират и утвърждават представите за добро и зло, за красиво и грозно – това, което наричаме морал, естетика, мироглед. Кукленият театър е призван да забавлява поучително и да поучава забавно. На него се пада задачата не само да посее зрънцето на доброто, но и да обгрижва с любов, мъдрост и търпение бъдещата личност. Това е привилегия, но и голяма отговорност…

На добър час на Куклен театър – Русе и през следващите 57 години!” Теменуга Хараланова (актриса, Директор на Държавен куклен театър – Русе)

Последни новини:

корица на Маша и Мечока за фестивала Лято, кукли и приятели, В. Търново

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

Чети повече >>

Важно – Отменен спектакъл за 26.06.2024

Чети повече >>

Ученици от МГ „Баба Тонка“ завършиха учебната година в Куклен театър – Русе

Чети повече >>
Димитър Пишев в "Модерно ли е?"

Живо заснемане с публика на подкаста „Модерно ли е?“

Чети повече >>
Предстоящи събития:
27 юни, четвъртък
от 19:00 ч.
30 юни, неделя
от 11:00 ч.
3 юли, сряда
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>