< < Новини

Детска театрална школа „Патиланци“ ще представи „Питър Пан“ на национален фестивал в Русе

На 29 юни, от 11:00 ч., в салона на Куклен театър – Русе ще се състои спектакълът „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“ с художествен ръководител актрисата и режисьор Деница Дончева. Представлението е в селекцията на тазгодишното XXVII издание на Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ и ще представи труда на близо 30 деца в смесен състав от две от трите групи на школата.

Спектакълът е адаптиран по популярното произведение на Джеймс Матю Бари и включва авторски текстове на децата. Сюжетът ще ни въведе в магическия свят на Питър Пан – единственото дете, което никога не пораства. От дома на семейство Дарлинг, чиито обитатели вярват в него, той ще тръгне на едно незабравимо приключение. Историята разказва за първата любов и изборите, които правим в живота, а екипът зад спектакъла обещава да ни накара да вярваме в феи, дори и само за 40 минути.

Концепцията, режисурата, музикалният подбор, костюмите и сценичната среда в спектакъла са дело на Деница Дончева. В ролите влизат децата Рафаела Цамбази, Кристиан Кръстев, Тони Колев, Йордан Доневски, Доника Върбанова, Борис Николов, Борис Дрилски, Искра Партинова, Светослав Матев, Алиа Василева, Ния Янакиева, Рая Радкова, Христина Стоянова, Деница Пенчева, Владимира Начева, Кристиян Стефанов, Виктор Недялков, Димитър Иванов, Калоян Петков, Константин Ангелов, Теодор Радионов, Боян Иванов, Кристияна Христова, Десислава Боздева, Виктория Петкова, Марина Тодорова, Деница Петкова, Вадим Шурупов, Ива Цветкова, Денислав Георгиев.

Всеки, който желае да подкрепи младите таланти на Детска театрална школа „Патиланци“, може да се сдобие с безплатен талон за вход от касата на Куклен театър – Русе.

Последни новини:

Двe заглавия на Куклен театър – Русе с участие на международен фестивал в Бургас

Чети повече >>

„Кучето, което не можело да лае“ с участие на фестивала „Шарено петле“ в Плевен

Чети повече >>
ДТШ Патиланци с Нона Йотова и наградите от фестивала

Специална награда и седем индивидуални отличия за „Питър Пан“ на Детска театрална школа „Патиланци“

Чети повече >>
корица на Маша и Мечока за фестивала Лято, кукли и приятели, В. Търново

„Маша и Мечока“ на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ 2024

Чети повече >>
Предстоящи събития:
11 септември, сряда
от 18:00 ч.
12 септември, четвъртък
от 19:00 ч.
15 септември, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>