< < Новини

Безплатен спектакъл в Kуклен театър Русе за Международния ден на детето

По повод Международния ден на детето, Държавен куклен театър – Русе ще зарадва децата с безплатен спектакъл – „Приказка за мечтатели“ на 01 юни от 11:00 часа, а не по първоначално разпространената информация за 18:00 часа. Представлението е подарък за децата, но техните придружители ще трябва да закупят билет за себе си от касата на театъра. За да присъстват на постановката, зрителите трябва предварително да посетят касата на театъра, където ще получат конкретни ред и място. Информация за наличните свободни места може да получите на тел. 082/ 835 804 – Билетна каса.

„Приказка за мечтатели” е спектакъл по Карел Чапек и текстове на Робер Ескарпи за мечтите, които те карат да летиш, които те карат да изобретяваш и да създаваш нечувани и невиждани неща. Нека заедно с героите да се научим да летим там, където никой не е летял, да виждаме там, където никой не вижда, да се научим да не спираме да мечтаем, когато всички други спрат, че току виж… ни купили котка!

Една Принцеса, един млад изобретател на име Вашек и една котка тръгват на пътешествие в търсене на най-чудатото животно на света. Животно, за което никой друг не вярва, че съществува. Ща запазим в тайна дали успяват да открият животното и кое е то. Но няма да запазим в тайна, че който пита и любопитства, който мечтае и не спира да преследва мечтите си се превръща накрая в главен кралски мечтател и изобретател.

Последни новини:

Програма юни 2024 – корица

Програмата ни за юни 2024 е вече тук!

Чети повече >>

Отменя се Червената шапчица за неделя 19.05.24

Чети повече >>

Награда за „Ясен и Омая“ на Куклен театър – Русе от „Друмеви празници“

Чети повече >>
Промени в програмата за май 2024

ВАЖНО – Промени в програмата до края на май

Чети повече >>
Предстоящи събития:
26 май, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
27 май, понеделник
от 18:00 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>