< < Новини

Безплатен спектакъл в Kуклен театър Русе за Международния ден на детето

По повод Международния ден на детето, Държавен куклен театър – Русе ще зарадва децата с безплатен спектакъл – „Приказка за мечтатели“ на 01 юни от 11:00 часа, а не по първоначално разпространената информация за 18:00 часа. Представлението е подарък за децата, но техните придружители ще трябва да закупят билет за себе си от касата на театъра. За да присъстват на постановката, зрителите трябва предварително да посетят касата на театъра, където ще получат конкретни ред и място. Информация за наличните свободни места може да получите на тел. 082/ 835 804 – Билетна каса.

„Приказка за мечтатели” е спектакъл по Карел Чапек и текстове на Робер Ескарпи за мечтите, които те карат да летиш, които те карат да изобретяваш и да създаваш нечувани и невиждани неща. Нека заедно с героите да се научим да летим там, където никой не е летял, да виждаме там, където никой не вижда, да се научим да не спираме да мечтаем, когато всички други спрат, че току виж… ни купили котка!

Една Принцеса, един млад изобретател на име Вашек и една котка тръгват на пътешествие в търсене на най-чудатото животно на света. Животно, за което никой друг не вярва, че съществува. Ща запазим в тайна дали успяват да открият животното и кое е то. Но няма да запазим в тайна, че който пита и любопитства, който мечтае и не спира да преследва мечтите си се превръща накрая в главен кралски мечтател и изобретател.

Последни новини:

Спектакълът „Орфей“ ще бъде представен на „Пиеро“ 2023

Чети повече >>

Програмата за месец октомври

Чети повече >>
Кучето, което... – откриване на сезон 2023/2024

Куклен театър – Русе отваря врати за зрители на 10 септември

Чети повече >>

На 10 септември ще бъде открит сезон 2023/2024 със спектакъла „Кучето, което…“

Чети повече >>
Предстоящи събития:
1 октомври, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
19 октомври, четвъртък
от 18:00 ч.
22 октомври, неделя
от 11:00 ч.
и 12:30 ч.
Билетна каса

Работно време,
контакти >>